Protestele anti-restricții continuă la Constanța pentru a treia zi la rând. Se cere demisia lui Raed Arafat

Protestele anti-restricții continuă la Constanța pentru a treia zi la rând. Se cere demisia lui Raed Arafat
Proteste anti-restricții. Constanța cere demisia lui Raed Arafat

Protestele anti-restricții continuă și la Constanța! Marile orașe sunt cuprinse de manifestații de câteva zile, iar cei din orașul de la mare cer demisia lui Raed Arafat.

Proteste anti-restricții. Oamenii de la Constanța cer demisia lui Raed Arafat

Ziua 3 de proteste anti-restricții la Constanța are o solicitare – demisia. Oamenii cer demisia a trei mari personalități din țară: Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Raed Arafat. Românii au început să se adune încă de la orele 17:00 azi, la Instituția Prefectului Constanța, numărul fiind în creștere de la oră la oră. Azi s-a marcat a treia zi de manifestații în care protestatarii solicită demisiile președintelui, premierului și șefului DSU.

  • Scandări: Libertate! Libertate! sau Demisia, demisia!; Arafat, nu uita, asta nu e țara ta!; Jos masca; Vrem democrație, nu pușcărie sau Nu vă fie frică și Iohannis pică, Ieșiți din casă, dacă vă pasă ș.a.m.d.
  • Afișele arată: Libertate, te iubim; ori învingem, ori murim!

De asemenea, din zona Prefecturii se aud cântece patriotice, este intonat imnul național și se transmit mesaje antiguvernamentale. Protestatarii continuă în marile orașe ale țării, iar în timpul acesta autoritățile au transmis mesaje scurte și la obiect cetățenilor în care subliniază că nu intenționează să renunțe la noile restricții, deși chiar din sânul Executivului se reclamă o serie mare de nereguli.

În Brașov au avut loc violențe destul de puternice, în Timișoara numeroase echipe de jandarmi s-au mobilizat pentru a face față numărului mare de protestatari, iar Capitala nu a dus lipsă de controverse, la finele serii de ieri aruncându-se cu sticle și petarde.

Orban, mesaj pentru români: „Nu contest dreptul oamenilor de a protesta”

„Nu contest dreptul oamenilor de a protesta, dar ele trebuie să se desfăşoare în cadru legal şi nu trebuie să se ajungă la violenţă şi la lozinci şi slogane care nu au legătură cu ordinea instituţională. De asemenea, să se ajungă la distrugeri de bunuri, le condamn cu tărie. Se ştie foarte clar că este folosită ca pretext pandemia, se exploatează, într-adevăr o stare de spirit determinată de pandemia care durează de un an de zile şi care a pus la grea încercare răbdarea românilor. Mi-aduc aminte de mulţi negaţionişti care până la urmă s-au îmbolnăvit şi unii şi-au pierdut viaţa. În ceea ce priveşte intervenţia autorităţilor, trebuie găsit un echilibru între fermitate şi neapelarea la forţă”
Ludovic Orban

„Să nu ne imaginăm că, din senin, se organizează în atâtea oraşe manifestaţii. Cu siguranţă se va vedea în timp (…) există instituţii ale statului care pot să identifice organizatorii”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI