Nicușor Dan, reacție surprinzătoare după protestele anti-restricții. Ce a putut să spună Primarul Capitalei

Nicușor Dan, reacție surprinzătoare după protestele anti-restricții. Ce a putut să spună Primarul Capitalei
Nicușor Dan, reacție surprinzătoare după protestele anti-restricții din țară

Sute de manifestanți s-au adunat duminică seară în stradă, în toate colțurile țării, pentru a-și exprima împotrivirea față de noile restricții. Reclamațiile s-au terminat în jurul orei 04:00 și au continuat luni, spre miezul nopții pierzându-se inclusiv spiritul pașnic. Acest lucru a fost marcat și de Nicușor Dan, care a făcut apel la solidaritate și le-a cerut oamenilor care au ieșit în stradă să nu devină violenți.

Nicușor Dan, reacție după protestele anti-restricții

„Este nevoie de un efort de solidaritate din partea tuturor bucureștenilor și din partea tuturor românilor. Înțeleg că este greu pentru toată lumea după un an de restricții, însă este și mai greu pentru persoanele din sistemul sanitar și este și mai greu pentru persoanele care au rude, prieteni în spital cu această boală. Suntem în criză sanitară”, afirmă primarul general al Capitalei.

„Este nevoie de efortul nostru, al tuturor, pentru a trece de această perioadă dificilă. Pe măsură ce vaccinarea evoluează, probabil că vom fi mult mai bine, în două luni. Este nevoie de efortul nostru pentru acest interval. Evident că oricine are dreptul să-și expună opinia în democrație, evident că oricine are dreptul să protesteze împotriva deciziilor autorităților, însă îi rog pe cei care o fac să protesteze fără violențe și să o facă gândindu-se la cei pe care pot să-i pună în pericol”, mai spune oficialul.

188 de oameni audiați și 222 de amenzi după protestul din București. Prefectul a anunțat că nu se va renunța la măsuri

Poliția și Jandarmeria au anunțat în dimineața zilei de marți că au fost date 222 de amenzi în valoare de 200.000 de lei și că 188 de persoane sunt audiate în urma manifestației de luni seară din București, anume cei care au provocat incidente în Piața Unirii. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune însă că protestele nu vor determina autoritățile să renunțe la noile restricții.

„Din păcate, spre finalul acestui protest, un grup de 300 de oameni, în zona Pieței Unirii, au devenit agresivi, fapt pentru care forțele de ordine au reacționat. Au făcut-o cu fermitate și rapiditate și au arătat din nou profesionalism.

Vreau să le transmitem pe această cale tuturor celor care încalcă ordinele să nu mai confunde calmul cu lipsa de fermitate, pentru că ordinele de ordine sunt profesioniste și vor reacționa cu profesionalism”, a declarat prefectul Stoica într-o conferință de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI