Proteste în Piața Victoriei. Ce au făcut fermierii la Guvern, chiar azi

Proteste în Piața Victoriei. Ce au făcut fermierii la Guvern, chiar azi
Proteste ale fermierilor

Producătorii de legume din România protestează în Piața Victoriei pentru ”deblocarea și ieșirea din această situație critică și fără precedent în care se află țăranul și țăranca din România, ferma de familie și gospodăria țărănească”.

Proteste ale fermierilor în Piața Victoriei

Astfel, reprezentanți ai Uniunii Salvăm Țăranul Român acuză lipsă de viziune și de programe pentru micii fermieri, aflați în pragul falimentului.

”Importurile masive de produse agroalimentare în special legume și fructe au sufocat producția internă. Lipsa de viziune și de programe pentru Micul fermier, nestimularea în mod real a asocierii în vederea integrării producției interne în lanțul scurt de aprovizionare a dus Ferma de Familie în pragul falimentului.

Siguranța alimentară a consumatorului Român este expusă și pusă în pericol. Țărani, intelectuali, muncitori, antreprenori în agri-business, consumatori, funcționari, dascăli, autorități, și cetățeni de bună credință ai acestei țări vă rugăm să alăturați și susțineți evenimentul nostru. Salvați Satul Românesc de la Faliment”, se indică în comunicatul organizatorilor.

Pentru ce militează fermierii

Organizatorii acestui protest aduc lădițe cu roșii, ardei și vinete pe care le expun în Piața Victoriei, militând pentru ”ieșirea din această situație critică și fără precedent în care se află țăranul român”.

Protestatarii mai cer, de asemenea, salvarea tradițiilor și obiceiurilor românești, din vatra strămoșească.

 ”Salvați Tradițiile obiceiurile și vatra Strămoșească ! Salvați Părinții, Bunicii, Copiii și nepoții Satului Românesc. Uniți suntem mai puternici ! Uniți Putem Învinge! Noi pentru Noi Salvăm Țăranul Român”, se mai arată în comunicatul organizatorilor.

Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, acuză Guvernul că este iresponsabil și că autoritățile nu știu să dialogheze, după ce de peste un an și jumătate strigătele fermierilor români au fost ignorate de Guvern.

”Chiar dacă Ministrul Agriculturii nu ar fi luat nicio măsură, era obligat să cheme reprezentanții acestor fermieri, să stea de vorbă cu ei, să le cunoască problemele cu adevărat și să ia măsuri în consecință”, a spus Dragoș Frumosu la Antena 3.

De asemenea, acesta acuză că fermierii ar fi fost mințiți timp în tot acest timp, cu diverse compensații pe care nu le-ar fi primit, de fapt, și cu o serie de măsuri care nu au mai fost luate până la urmă.

”Oamenii ăștia au investit și pierd în continuare. Faptul că vremea nu a ținut cu noi, faptul că suntem la mila lui Dumnezeu de foarte mulți ani de zile, faptul că nu avem un sistem de irigații, faptul că importăm foarte multă materie primă, faptul că România primește subvenții mai mici decât în alte state europene, sunt probleme pe care politicienii noștri ar fi trebuit să le asculte și să le înțeleagă, după care să vină cu măsuri”, a mai adăugat Dragoș Frumosu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI