21 iun. 2021 | 08:21

Problemă majoră cu cireșele fermierilor români. Anunțul a fost făcut aseară

News
Problemă majoră cu cireșele fermierilor români. Anunțul a fost făcut aseară
Ce probleme au fermierii români. Cireșele sunt grav afectate

Chiar dacă producția de cireșe le aduce mulți bani fermierilor români, aceștia se confruntă cu probleme majore în ultima perioadă. Mai mulți producători s-au văzut nevoiți să recurgă la măsuri extreme după ce și-au dat seama că pot să aibă pierderi uriașe în această perioadă.

Ce probleme au fermierii români. Producția de cireșe a avut de suferit

Vremea a fost bizară în ultima săptămână, așa că fermierii români și-au dat seama că producția de cireșe o să fie grav afectată de ploile abundente și fenomenele extreme. Totuși, nu doar faptul că soarele se ascunde le face probleme producătorilor ce își doresc să le aducă clienților unele dintre cele mai iubite fructe din această perioadă.

Stoluri de grauri amenință cireșele fermierilor români. Pentru a se asigura că păsările sunt alungate, unii producători deja au luat măsuri. Au fost cumpărate mici tunuri ce produc un zgomot asurzitor pentru ca orice pericol să fie îndepărtat. Obiectivul scoate un zgomot asemănat cu unul pe care îl produce o pușcă, așa că graurii sunt îndepărtați înainte de a se înfrunpta din producția de cireșe.

La ce metode recurg românii pentru a proteja cireșele, de fapt

Un tun nu necesită autorizație specială și poate să fie cumpărat pentru suma de 800 de lei, dar înainte de a fi amplasat trebuie să respecte limita de decibeli și distanța față de zonele locuite. În același timp, persoanele nu trebuie să se afle în jurul aparatului pentru a nu suferi răni în cazul în care va avea loc o explozie. Din păcate, perioada de coacere a fructelor are loc în timpul în care păsările au nevoie de hrană.

„Perioada de coacere a cireşelor se suprapune cu perioada de clocire şi au nevoie de un aport mai mare de hrană şi de energie. Atunci ataca şi livezile. Formează stoluri impresionante, de cinci sau șase mii de exemplare.”, a anunțat directorul Stațiunii de Cercetări Horticole USAMV Cluj, Dr. Lukacs Lehel, potrivit știrileprotv.ro.

Ce se poate întâmpla dacă alegi să consumi în fiecare zi cireșe

Este clar că fructele sunt la mare căutare. Cireșele sunt imediat cumpărate din piețe sau magazine pentru ca românii să servească un bol plin de aceste bunătăți sau pur și simplu pentru prăjituri delicioase. Totuși, chiar dacă toată lumea abia așteaptă această perioadă pentru a se bucura de fel și fel de delicii, se pare că silueta ar avea de suferit din cauza lor. 

„Iar acum mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate. Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte.”, a spus Mihaela Bilic la Digi24.

 

PlaySport
Victoria, CĂRATĂ ÎN SPATE de David Beckham! S-a distrat până n-a mai putut să stea în picioare: Cum au fost surprinși
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire
Cancan.ro
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?! Am reconstituit orele dinainte să se îndoape cu un pumn de medicamente!
Stirile PROTV
Cine sunt cei șapte politicieni care se bat pe funcția de președinte al Comisiei Europene, în locul Ursulei von der Leyen
Romania TV
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Capital.ro
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
EVZ.ro
Întrebarea la care Florin Piersic n-a primis răspuns niciodată. A rămas cu o mare durere în suflet
Adevarul
„Uită-mă“, drogul violului: greu de depistat din cauza amneziei pe care o provoacă victimelor. Ce măsuri ia Occidentul
BZI.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO
Spynews.ro
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Povestea bizară a familiei care se deplasează doar în patru labe. Care e explicația
Redactia.ro
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Digisport.ro
Zodii care vor cunoaște succesul și fericirea după Luna plină din 24 aprilie. Reușitele vor fi la tot pasul
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Aplicația TikTok, interzisă: „Dă dependență ca țigările”
EVZ.ro
Adrian „Beleaua” Corduneanu a lămurit situația! De ce sicriul lui Costel Corduneanu a fost închis. Nu fratele interlopului va prelua șefia clanului
Spynews
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în faliment
Capital.ro
Milioane de pensionari români nu îşi vor primi pensiile până de Paşte
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENSIE MAI MARE! De la 1 SEPTEMBRIE să le luăm în calcul la calculul pensiilor
Mediaflux
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro