Protestatar din Brăila, inconștient la pământ. Oamenii reclamă abuzul poliției, dar Jandarmeria are altă variantă VIDEO

Protestatar din Brăila, inconștient la pământ. Oamenii reclamă abuzul poliției, dar Jandarmeria are altă variantă VIDEO
Protestatar din Brăila, inconștient la pământ

Un protestatar din Brăila pare aproape inconștient la pământ. Martorii reclamă abuzului poliției, însă jandarmii au o altă variantă. Aceștia susțin că se încearcă inducerea unei idei de intervenții abuzive. Care este până la urmă adevărul?

Protestatar inconștient pe jos

Noi imagini au ieșit la suprafață cu un bărbat ce a participat la proteste, întins pe jos și inconștient. Cel care a fost de față și a filmat tot incidentul, reclamă abuzul forțelor de ordine. În imagini se observă că un tânăr este întins pe jos, inconștient și cu o posibilă pată de sânge. În tot acest timp, un alt tânăr aflat la fața locului îi dădea palme ușor peste față pentru a își reveni. De cealaltă parte, jandarmii susțin că cel întins pe jos a fost amendat, iar posibila pată de sânge ar fi doar o eșarfă de culoare roșie.

Nu se fac precizări referitoare la cum a ajuns tânărul întins pe jos. Reprezentanții Jandarmeriei susțin că după momentul surprins în imagini, bărbatul s-a ridicat singur și a fost dus la secție. Doar la plecare a solicitat o ambulanță pentru că se simțea rău. Cel căzut la pământ reacționează foarte lent. În tot acest timp, un jandarm se plimbă prin cadru, însă fără a interveni. Aceeași atitudine o au și alți colegi de-ai săi, dar și alți polițiști aflați la câțiva metri distanță. La un moment dat, forțele de ordine se apropie de el și îi cere să lase telefonul. Imaginile se întrerup, dar pe fundal se aud înjurături și țipete.

 „Bag p… în voi! Dă-te mai încolo! Baga-mi-aș p… in care v-a c…t! Să vezi ce dansăm în seara asta!”, spune cel care pare din forțele de ordine.

Varianta Jandarmeriei Române

Jandarmeria susține că se încearcă inducerea ideii unei intervenții abuzive. Aceștia precizează faptul că o mare parte dintre manifestanți au fost violenți și au fost conduși la secția de poliție. O reprezentantă a Jandarmeriei din Brăila spune că se fac cercetări în legătură cu acest caz.

„În încercarea de a induce ideea unei intervenții abuzive a jandarmilor, unul dintre manifestanți a postat pe rețelele de socializare un clip video în care prezintă un tânăr căzut pe jos, cu o pată de culoare roșie în jurul capului, sugerând că este vorba de sânge, ca urmare a unei intervenții a forțelor de ordine. Facem precizarea că tânărul respectiv avea în jurul gâtului o esarfă de culoare roșie și în niciun caz nu era vorba despre sânge, așa cum tot în imaginile postate, se demonstrează acest aspect. Bărbatul respectiv tocmai fusese sancționat de către jandarmi cu suma de 1950 lei pentru încălcarea prevederilor legale”, se arată într-o postare pe Facebook a jandarmeriei.