UPDATE Mobilizare de amploare la ÎCCJ, unde sute de persoane protestează: ce se întâmplă la procesul lui Dragnea – VIDEO

Foto: captura hotnews.ro

Liviu Dragnea a fost așteptat luni, la Înalta Curte, de sute de persoane. Unii sunt contestatari, alții susținători. S-a lăsat cu îmbrânceli, huiduieli și aplauze.

ACTUALIZARE 6: A venit rândul lui Liviu Dragnea să fie audiat. Liderul PSD a susținut, în fața instanței, că este nevinovat, potrivit Hotnews.

„Sunt total nevinovat, nu am avut cunoștință de faptul că doamna Botorogeanu și doamna Stoica (n. red. – cele două femei angajate fictiv) nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus niciodată. De asemenea, nu am cerut nimănui și nu făcut presiuni pentru a le menține pe cele două în funcții. Nu sunt de acord cu afirmațiile din motivarea de la fond că eu aș fi omis anumite atribuții. DGASPC Teleorman nu se afla în subordinea mea, ci în subordinea Consiliului Județean Teleorman, potrivit legii. Atribuțiile de coordonare le avea colegiul director. Nu a fost necesar să emit eu, ca președinte de CJ, vreo dispoziție. Niciun președinte de CJ nu mergea să controleze instituțiile din subordinea CJ. Atribuțiile și obligația de a sancționa un funcționar o avea conducerea executivă a Direcției. Declar că nu am avut niciun fel de discuție pe această temă cu cele două, în sensul ca eu să le spun să se angajeze la DGASPC și să nu meargă la serviciu, iar în fapt să lucreze la organizația PSD. Nici nu am cerut cuiva să le angajeze. Nu am avut niciun fel de discuție cu Floarea Alesu (directoarea DGASPC Teleorman) despre situația celor două angajate sau despre situația altor angajați de la direcție. Floarea Alesu nu a venit la mine să discute situația celor două angajate”.
Liviu Dragnea, pledoarie la ÎCCJ

ACTUALIZARE 5: Procesul merge mai departe, după ce instanța a respins recuzarea unei judecătoare. Solicitarea fusese făcută de unul dintre avocații lui Dragnea.

ACTUALIZARE 4: Ședința s-a suspendat pentru o jumătate de oră, la cererea avocaților lui Liviu Dragnea. Unul dintre aceștia cere recuzarea unei judecătoare din complet, al cărei soț ar fi simpatizant PSD. În sală s-au citit titluri din presă care ar atesta acest lucru.

ACTUALIZARE 3: Jandarmii au intrat în discuții aprinse și cu jurnaliștii prezenți la ÎCCJ.

ACTUALIZARE 2: Trei protestatari turbulenți au fost duși la audieri, la Secția 1 de Poliție. Cel mai probabil, li se va face dosar penal pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

ACTUALIZARE 1: În îmbulzeala de la Înalta Curte s-au produs și momente hilare. O poză care circulă pe internet îl arată pe Liviu Dragnea lovit de microfonul unuia dintre jurnaliștii prezenți la Curtea Supremă.

Foto: Facebook Alex Nicodim

ACTUALIZARE: Unul dintre protestari a fost ridicat de jandarmi, dar nu se știe dacă e vorba de un susținător sau un contestatar al liderului PSD. În continuare, sunt montate garduri de protecție pe trotuarele de la ÎCCJ.

Sute de protestatari, contestatari și susținători ai lui Liviu Dragnea s-au adunat la Înalta Curte, acolo unde e programat ultimul termen al procesului lui Liviu Dragnea. De precizat că numărul celor veniți să-l susțină pe liderul PSD este mult mai mare, undeva la 300-400 de persoane.


Liviu Dragnea a intrat cu greu în curtea sediului ÎCCJ, flancat de jandarmi. Mulțimea s-a împins, jurnaliștii doreau cele mai bune cadre și s-a lăsat cu hărmălaie generală. Pe o parte a străzii erau cei care îl susțin pe liderul PSD, pe cealaltă parte cei care-l contestă.

Liviu Dragnea nu a făcut nicio declarație la intrarea în sediul ÎCCJ.

Procesul lui Liviu Dragnea, pe final

Liviu Dragnea e audiat la Instanța Supremă în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

În acest dosar, în prima instanță, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Acesta ar putea fi ultimul termen al procesului, după care, instanța ar putea rămâne în pronunțare. Cel mai probabil, însă, avocații vor cere amânarea sentinței până după data de 19 aprilie, când se pronunță Curtea Constituțională.

Decizia așteptată de la CCR se referă la completurile de trei judecători și este una care ar putea juca un rol extrem de important în procesul lui Dragnea.  S-a creat o tensiune uriașă în rândul magistraților CCR pe acest subiect, întrucât miza este uriașă.

La termenul de astăzi, care ar urma să fie ultimul, ar trebui audiați ultimii doi inculpați – Liviu Dragnea și Olguța Șefu, fost director executiv adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman.

După audierea acestora, e posibil ca instanța să anunțe și data la care va pronunța sentința finală. În primă instanță, Liviu Dragnea a primit trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI