Castravetele are calități terapeutice, pe lângă gustul său plăcut și răcoritor, așa că este considerat un elixir al tinereții. Proprietățile legumei. Cum poate fi utilizat în ritualurile de frumusețe?
Catraveții sunt originari din sudul Asiei, iar în România au fost climatizați de peste 2500 de ani și tot de atunci sunt folosiți și ca medicament. În prezent, în țara noastră, sunt cunoscute două soiuri, unul de murături și altul de salată. Nu doar ca fel de mâncare este deosebit. Castravetele fiert ajută la vindecarea iritațiilor intestinale și duce la calmarea spasmelor abdominale. Sucul lui se obține folosind storcătorul electric.
Sucul din castraveții bine spălați, cu tot cu coajă, se bea imediat după preparare. Sucul din această legumă, măcar 200 de ml pe zi, reglează tranzitul interstinal și ajută la eliminarea apei din țesuturi. În industria cosmeticelor, leguma este folosită în diverse creme și loțiuni pentru ten, date fiind efectele sale calmante, astringente și de restabilire a pH-ului pielii.
Așadar, castravetele proaspăt ori sucul său calmează pielea, îndepărtează impuritățile depuse peste zi, combate ridurile, vindecă iritațiile. Cât despre vechea metodă de a-l folosi, anume de a tăia câteva felii și a le pune pe ochi, este încă ”în vogă”. Cine are ochii umflați sau obosiți, poate pune câte o felie de castravete pe fiecare ochi. Astfel, scapă îndată de inconvenient.
În final, decât să dați bani pe creme ce conțin o cantitate infimă din produsul natural, mult mai avantajoasă este cumpărarea unor castraveți din piață ori de pe rafturile magazinelor, unde se găsesc pe tot parcursul anului. Și, nu numai că este mai ieftin decât produsele cosmetice, dar tratamentul cu castraveți are acțiune directă asupra tenului.