Programul Rabla 2020. Schimbări majore: ce se întâmplă, de fapt, cu înscrierea persoanelor

Programul Rabla 2020. Schimbări majore: ce se întâmplă, de fapt, cu înscrierea persoanelor

Programul Rabla 200 a început în luna martie a acestui an. Conform autorităților, vor fi emise 60.000 de vouchere celor interesați. Va continua și Rabla Plus, mecanismul prin care se dorește creșterea numărului de mașini electrice din țara noastră printr-o subvenție de 10.000 de euro.

Programul Rabla 2020 în plină desfășurare

La începutul acestui an, ministrul Mediului anunța demararea din luna martie a Programului Rabla și Rabla Plus, declarând că este mecanismul de subvenții al statului român pentru a te încuraja să renunți la mașina ta veche în favoarea unui tichet valoric pe care îl poți folosi pentru a cumpăra un autoturism nou.

Programul Rabla este și cel mai longeviv și (…) ne propunem ca pentru 2020 să creștem numărul de vouchere pe care le acordăm. Pentru 2020 ne propunem un număr de 60.000 de vouchere. Pornește în luna martie, pentru că vom stabili cu colegii din minister care va fi exact bugetul și etapele în care va fi demarat. Pentru Rabla Plus, pentru 2020, ne propunem să păstrăm cel puțin același buget și vrem o creștere cu 10, 20% a numărului de vouchere pe care să le acordăm, vocuherul fiind de 10.000 de euro. (…) Din discuțiile pe care le-am avut cu cei de la Dacia și înțeleg că și cei de la Ford, au în plan ca în următorii ani să dezvolte mașini care să aibă acest sistem electric”, explica Costel Alexe, la Digi 24.

Programul Rabla 2020. Schimbări majore: ce se întâmplă, de fapt, cu înscrierea persoanelor
Programul Rabla 2020. Schimbări majore: ce se întâmplă, de fapt, cu înscrierea persoanelor

Debutul Proiectului a fost la mijlocul lunii martie cu un  buget record de 405 milioane de lei, iar valoarea primei de casare a rămas de 6.500 de lei, aproximativ 1.340 euro, cu posibilitatea adăugării unui bonus. Pentru a simplifca lucrurile, la începutul acestei luni, parlementarii anunțau noi modificări în programul Rabla Clasic, dar și un bonus suplimentar pentru cei care achiziționează un autoturism produs în România. Inițiativa, venită din partea PSD, propunea un plan cu 28 de măsuri pentru relansarea economiei cu un impact bugetar major.

Schimbări majore: ce se întâmplă, de fapt, cu înscrierea persoanelor

Astfel că, Administratia Fondului penrtru Mediu (AFM) a anunțat simplificarea procedurii de înscriere în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, începand cu data de 24 iulie 2020. Simplificarea constă în posibilitatea trimiterii dosarelor de acceptare ce vor fi depuse de persoanele juridice și dosarele de validare ale producătorilor/dealerilor auto, prin intermediul poștei electronice. AFM mai anunță că această măsură se va aplica și în cazul contestațiilor, acestea urmând a fi formulate în scris și transmise scanat.

„Având în vedere perioada pe care o traversăm, ne-am dorit simplificarea procesului de validare a producătorilor şi de înscriere a persoanelor juridice pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Fac precizarea că, dosarele vor fi trimise exclusiv prin intermediul postei electronice, numai începând cu data de 24 iulie 2020”, a declarat preşedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI