Program Metrorex de Paște. Cum va circula metroul de sărbători

Program Metrorex de Paște. Cum va circula metroul de sărbători
Ce program va avea Metrorex de Paste 2022

Compania Metrorex a anunțat cum va circula metroul de Paște 2022. Astfel, cei care vor merge să ia Lumină în noaptea de Înviere sau să participe la slujbe în alte cartiere ale Capitalei vor putea să se deplaseze cu metroul, întrucât acesta va circula până spre dimineață. În restul zilelor de Sărbatoare, garniturile de metrou vor circula ca în zilele de weekend.

Metrorex a anunțat programul de Paște 2022. Cum va circula metroul în noaptea de Înviere

Compania Metrorex a anunţat programul circulaţiei trenurilor de metrou în perioada Paştelui 2022. Conform anunţului făcut de Companie, în zilele de 22, 23, 24 şi 25 aprilie, trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele, potrivit graficelor pentru zilele de week-end şi sărbători legale.

De asemenea, în noaptea de Înviere, respectiv 23-24 aprilie, trenurile de metrou vor circula între orele 23:00 și 1:00 la un interval de circa 10 minute. După ora 1:00 până la ora 5:00, garniturile de metrou vor circula la un interval de aproximativ 20 de minute.

S-a semnat contractul pentru magistrala M6 de Metrou

Pe de altă parte, Metrorex a anunțat că a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor structurilor de rezistență pentru primul tronson al Magistralei M6 de metrou, de la 1 Mai la stația Tokyo complex comercial Băneasa.

„Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare şi execuţie lucrări structură de rezistenţă pentru Lotul 1.1: 1 Mai – Tokyo, cu Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S”, anunța compania în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Cum a fost atribuit contractul

Contractul a fost atribuit prin procedură de licitatie restrânsă, în SEAP, iar baza criteriului de atribuire a fost „Cel mai bun raport calitate – preț”. De asemenea, termenul de execuție al lucrării este de 48 de luni, după cum a anunțat Metrorex.

Câte stații va avea noua magistrală de metrou

Nu în ultimul rând, secțiunea care urmează să se construiască este cuprinsă între stațiile 1 Mai (existent)-Tokyo (inclusiv) are un traseu de 6,6 km și este compus din 6 stații cu următoarele denumiri:

-1 Mai (existentă)
-Pajura
-Expoziției
-Piața Montreal
-Gara Băneasa
-Aeroport Băneasa
-Tokyo (complex comercial Băneasa).

Cât va costa construcția primului tronson al magistralei M6

Trebuie precizat faptul că valoarea contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor structurilor de rezistență pentru primul tronson al Magistralei M6 este de 1.200.850.000,00 Lei, fără TVA. De asemenea, proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, precum  și de la bugetul de stat.

Urmăriți Playtech.ro și pe