Program Metrorex de 1 mai și de Paște. Cum vor circula metrourile în zilele de 1, 2 și 3 mai

Program Metrorex de 1 mai și de Paște. Cum vor circula metrourile în zilele de 1, 2 și 3 mai
Program Metrorex de 1 mai și de Paște

Programul Metrorex pentru 1 mai și de Paște. Trenurile vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend și sărbători legale, pe toate magistralele.

Program Metrorex de 1 mai și de Paște

În zilele de 30 aprilie, 1, 2 și 3 mai 2021, metrourile vor circula potrivit graficelor pentru zilele de weekend și sărbătoriloe legale, pe toate magistralele. În noaptea de Înviere, 1 spre 2 mai, trenurile vor circula între orele 23:00 – 1:00 la un interval de aproape 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00 la un interval de 20 de minute.

Credincioșii ortodocși celebrează duminică Paștele. Restricțiile de circulație vor fi ridicate în noaptea de sâmbătă spre duminică așa încât oamenii să poată merge la slujba de Înviere.

A2, deblocată pentru sărbătoare 

Veste bună pentru șoferi. Restricția de circulație de pe Autostrada Soarelui, sensul de mers Constanța-București, s-a ridicat cel puțin pentru zilele de Paște. Astfel, în perioada sărbătorilor pascale, circulația se va desfășura în mod normal pe sectorul cuprins între kilometri 68 și 74, a anunțat Direcția Generală de Drumuri și Poduri Constanța.

Drumul a fost deblocat începând cu data de 28 aprilie, ora 15:00. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că weekendul acesta se va circula normal pe sensul spre Capitală, după terminarea lucrărilor de reabilitare a transonului București-Fundulea. În schimb, podul dunărean de la Cernavodă va avea câteva restricții de circulație. Unul dintre sensuri va fi deschis tocmai pe 1 iunie, iar lucrările vor fi reluate în toamnă, după terminarea sezonului estival.

Oficialul a precizat că pentru weekendul prelungit de Paște rămâne valabilă restricția de la Cernavodă cu traficul deviat. Acesta spune că s-a asigurat ca, cel puțin pentru zilele de sărbătoare, să nu existe disconfort în trafic pentru conducătorii auto. Circulația vehiculelor cu masa totală mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă de joi, 29 aprilie, până pe 3 mai, adică de-a lungul a tot intervalul de sărbătoare.

„S-a tras tare în ultimele zile la lucrările de reabilitare a autostrăzii A2 București – Fundulea, pentru ca weekendul viitor, de Paște, să se poată circula fără restricții pe acest sector. Echipele din CNAIR au fost zilnic în teren, iar colegul meu, secretarul de stat Cosma Horatiu, s-a asigurat că graficele accelerate de lucru se respectă. Până miercuri ar trebui să fie gata și marcajele și circulația, redeschisă complet pe două sensuri între București și Fundulea”, a notat ministrul Drulă pe contul de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI