Prefectul Capitalei, avertisment cu privire la restricțiile impuse de Paște: „Este interzis. Poliția va interveni”

Prefectul Capitalei, avertisment cu privire la restricțiile impuse de Paște:

Alin Stoica a explicat în cursul serii de luni despre ce vor avea voie să facă românii cu ocazia sfintei sărbători a Paștelui. Potrivit prefectului, organizarea petrecerilor este strict interzisă, cetățenii riscând pedepse usturătoare pentru încălcarea legii.

Ce avem voie să facem în noaptea de Înviere

Potrivit ultimelor decizii luate de autorități, restricțiile de circulație în noaptea de Paște vor fi anulate, astfel că cetățenii vor putea să participe la slujbă și să ia lumină în intervalul orar 22:00-5:00.

În plus, oamenii vor putea să facă vizite restrânse celor apropiați sau din familie, însă petrecerile cu muzică și mulți invitați vor fi strict interzise. De asemenea, cluburile nu au voie să funcționeze în noaptea de Paște, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla, proprietarii vor fi aspru pedepsiți, conform legii.

Cu privire la întâlnirile de familie, Alin Stoica a vorbit despre un număr maxim de zece persoane care ar putea să se întâlnesacă sub același acoperiș.

„Petrecerile de acasă nu pot fi făcute, nu există petreceri. Petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe. Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans. Cel mai bine ar trebui să limităm numărul de persoane cu care ne întâlnim. Nu există o regulă specifică, (…) ar fi o regulă simplă să nu depășim 10 persoane în interior”.

Prefectul Capitalei a explicat, de asemenea, că nu încurajează pâra între vecini, însă, persoanele care vor fi prinse că încalcă legea, vor fi amendate.

„N-o să încurajăm neapărat partea asta de delațiune, dar evident că dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționate. (…) Poliția, evident, va interveni. Dacă este chemată pentru petrecere, zgomot, muzică, poliția poate să intervină cu siguranță”, a menționat prefectul Alin Stoica, la Digi24.

Ce se întâmplă cu vaccinarea în Capitală

Cu privire ritmul vaccinării în Capitală, Alin Stoica nu se arată extrem de încrezător. Mai mult, acesta susține faptul că nu se va atinge obiectivul dorit, atâta vreme cât vaccinarea se va desfășura în aceeași manieră.

Cu toate acestea, Alin Stoica a vorbit despre un procent important al populației deja vaccinate, astfel că speranța unei evoluții bune nu va dispărea.

„Nu suntem deocamdată acolo unde ar trebui să fim pentru a ajunge la o vaccinare suficient de bună până în toamnă. Dacă se păstrează ritmul actual nu atingem obiectivul.

Până acum avem cam 20% vaccinare şi trendul este urcător, am văzut o creştere a numărului de vaccinări la 13-14.000, acum în ultima zi a scăzut un pic. Sperăm să crească în continuare spre 20.000 pentru a fi siguri că atingem obiectivul”, a mai adăugat prefectul, potrivit sursei citate.