Grădina Botanică din București este în această perioadă în centrul atenției datorită unei expoziții care a cucerit inimile locuitorilor din Capitală. Program Grădina Botanică București – când poți vedea expoziția Alice în Țara Minunilor? Pentru a putea vizita decorul de basm ai nevoie de un bilet, însă odată ajunși în Grădina Botanică vei păși într-o lume minunată, de poveste. Iată tot ce trebuie să știi despre acest loc fermecat și despre cum îl poți vizita.
Expoziția Alice în Țara Minunilor are loc în perioada 21 noiembrie 2023 – 26 noiembrie 2023 în Grădina Luminilor din Grădina Botanică.
Expoziția este un eveniment în aer liber în incinta unei grădini de lumini. Vei păși pe urmele lui Alice în țara viselor și vei putea vedea nebunul Iepure Alb, Pisica Cheshire, pe Pălărierul Nebun, regina de Cupă și servitorii ei.
Vezi detalii: Cât costă intrarea la Grădina Botanică București. Prețul biletelor în 2023 pentru adulți și copii
Totodată, copiii se pot distra într-un loc de joacă luminat, iar în zonă există fântâni și un pom de Crăciun.
În plus, poți merge cu întreaga familie și poți juca un joc distractiv de memorie. Vizitatorii au la dispoziție întreaga zonă de expoziție pentru a face fotografii unice.
Un bilet pentru o singură intrare costă 52 de lei, însă poți să îți cumperi un abonament de sezon la promoție în care ai acces la orice zi la orice oră pe tot parcursul sezonului la prețul de 63 de lei.
Biletele pentru expoziția Alice în Țara Minunilor poate fi cumpărat de AICI, iar copiii sub 100 de cm beneficiază de o reducere substanțială, biletul fiind de doar 1,50 lei.
Expoziția poate fi urmărită după ora 15:30 în baza unui bilet luat de pe site-ul evenimentului sau de la casa de bilete amenajată la intrarea în Grădina Botanică.
Pentru cei care vor să viziteze Grădina Botanică București în afara expoziție, iată programul pentru fiecare dintre secțiunile acesteia:
Citește și: Câte soiuri de magnolie există în România. Cum se îngrijesc corect, de fapt
Grădina Botanică “Dimitrie Brandza” (spații în aer liber)
perioada 16 octombrie – 15 martie
9.00 – 15.30
Muzeul Botanic
Marti – Vineri: 10.00 – 15.00
Sambata & Duminica: 9.00 – 13.00
Serele de Expoziţie și Pavilionul Pădurea Tropicală
Marti, Joi, Vineri: 10.00 – 15.00
Sambata & Duminica: 9.00 – 13.00
Iată cât te costă să vizitezi Grădina Botanică:
Spațiile în aer liber
Muzeul Botanic
Sere de Expoziție + Pavilion Pădurea Tropicală
Totodată, trebuie să știi că beneficiază de bilete reduse pensionarii, elevii și studenții.
Află detalii: Unul dintre cele mai ieftine locuri din lume se află chiar în România. Ce spun străinii despre oraşul nostru: ”Micul Paris”
Totodată, studenții și salariații Universității din București au intrarea gratuită.
Grădina Botanică din București a fost înființată în 1860, la inițiativa doctorului Carol Davila, fiind coordonată în acea perioadă de Universitatea de Medicină și Farmacie.
Începând cu anul 1874, Grădina Botanică a fost preluată de Universitatea din București, iar meritul pentru înființarea și dezvoltarea grădinii îi revine profesorului Dimitrie Brândză.
În prezent, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” are colecții de plante bine documentate și folosite pentru instruirea studenților în cercetarea științifică, în vederea protejării biodiversității vegetale, în programele educaționale privind mediul și pentru informarea publicului.
Cu o suprafață de 18,2 hectare, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” este organizată în sectoare exterioare specifice.
În ultimii ani, au fost dezvoltate noi sectoare: Grădina Bunicuței – o grădină tradițională țărănească, Grădina Copiilor și Grădina Bibliotecii.
Colecțiile de plante vii ale Grădinii Botanice „D. Brândză” cuprind aproximativ 4.000 de specimene, în timp ce Herbarul General adăpostește peste 520.000 de specimene.
Muzeul Botanic găzduiește diverse colecții: produse vegetale și obiecte create din plante, colecții de semințe și fructe, colecții de ciuperci, exponate istoric valoroase și diorame.