Prognza meteo luni, 23 martie 2020. Ninsori în România

Meteo/ Ninsori în România/INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Vremea se anunță înschisă în majoritatea regiunilor țării. Va ninge moderat, cu precădere în cursul zilei, iar stratul de zăpadă care se va depune va fi de 5-10 cm. De asemenea, vântul va sufla moderat, iar temporar, va avea intensificări cu rafake de 55-65 km/h. Ninsoarea va fi viscolită pe parcursul nopții.

Prognza meteo luni, 23 martie 2020. Ninsori în România

Luni, 23 martie, temperaturile maxime se vor încadra între 1-5 grade Celsius, iar cele minime vor coborî până la -2 grade C. Astăzi, procesul de răcire va continua, astfel că temperaturile se vor situa cu mult sub media climatologică a perioadei. De asemenea, ninsorile sevor intensifica, îndeosebi în Transilvania, Oltenia și Muntenia, unde local, stratul de zăpadă depus va fi de 15-20 de centimetri. Vântul va sufla cu putere la munte și în Bărăgan, viscolind puternic ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 5 grade C în Transilvania și Maramureș, 2-7 grade în Banat, Crișana, Oltenia, , 4-9 grade in Muntenia si Dobrogea si 0-5 grade Celsius în Moldova.

De asemenea, stratul de zăpadă va continua să se acumuleze până miercuri. Pe parcursul întregului intreval este prognozată ninsoare în cea mai mare parte a țării, local voscolit, iar stratul de zăpadă va avea în medie 15-20 cm. În nordul Olteniei, datorită intensificării orografice a precipitațiilor, stratul de zăpadă va fi unul mult maai consistent și va ajunge până la 60-80 de centimetri la altitudini de peste 500-600 de metri.

sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea
sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Informare meteorologică de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo, astfel că în intervalul 23-25 martie 2020, vremea se va răci în toată țara, iar aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile. Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Izolat sunt anunțate posibile depuneri de polei. Local și temporar va fi viscol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI