Prognoză meteo pentru marți, 29 octombrie. Urmează un val de frig în toată țara. Vor pica și primele ninsori

Prognoză meteo pentru marți, 29 octombrie. Urmează un val de frig în toată țara. Vor pica și primele ninsori

A fost remisă o nouă prognoză meteo, pentru următoarele zile, iar începând cu marți, pe 29 octombrie 2019, vremea se va schimba radical. Va fi resimțit un val de răcire bruscă a temperaturilor, în întreaga țară, iar în anumite arii vor pica și primele ninsori. Gradele cu mult mai puține se vor face resimțite pe parcusul săptămânii ce tocmai a debutat și locuitorii multor zone trebuie să știe că urmează câteva zile de frig.

Prognoză meteo pentru marți, 29 octombrie 2019

Prognoză metro pentru marți, 29 octombrie. Urmează un val de frig în toată țara. Vor pica și primele ninsori

Vor pica și primele ninsori, în special în zonele montane, iar pe alocuri vor exista și precipitații, în ariile subcarpatice. Valul de frig se va intensifica începând cu data de 29 octombrie, atunci când este așteptat ca vremea să fie una destul de capricioasă. Temperaturile vor putea să scadă cu până la 10 grade Celsius, fiind posibilă și apariția ploilor, după cum informează cei de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Prognoza valabilă până pe data de 3 noiembrie este însoțită și de avertizarea că de marți va începe o răcire accentuată, fiind valabilă în jumătatea nordică a țării. Miercuri urmează să fie cuprinse toate regiunile, iar temperaturile cu mult mai scăzute se vor resimți în special joi, când va fi atins apogeul acestui proces de răcire.

Cum va fi vremea, în România, în următoarele zile

În Banat, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, urmând astfel ca maximele să scadă, în medie, de la 23 de grade, pe 27 octombrie, spre 11 grade în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, când vor fi valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime sub cele normale, după data de 28 octombrie, acestea coborând spre 9 grade, în medie, valoare ce se va menţine până la sfâşitul intervalului de prognoză.

Pentru regiunea Transilvaniei, vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime sub cele normale, după data de 29 octombrie, acestea coborând spre 9 grade, în medie, la sfâşitul intervalului de prognoză.