Prognoza meteo. Meteorologii au făcut anunţul: vremea o ia razna. Când vin ninsorile! Ce se va întâmpla în noiembrie

Prognoza meteo. Meteorologii au făcut anunţul: vremea o ia razna. Când vin ninsorile! Ce se va întâmpla în noiembrie
Meteorologii au făcut anunţul: vremea o ia razna. Când vin ninsorile

Meteorologii au anunțat că weekendul 26-27 octombrie a fost ultimul cu temperaturi blânde. Specialiștii estimează o răcire accentuată și ploi în majoritatea regiunilor. Când vin ninsorile și ce se va întâmpla în luna noiembrie?

Când vin ninsorile? Specialiștii ANM au făcut anunțul

E prea târziu pentru melodia ”Cineva să ne aducă vara înapoi”, căci azi, mâine intrăm în iarnă. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) eu emis prognoza lunară. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWWF- Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Prognoza meteo. Meteorologii au făcut anunţul: vremea o ia razna. Când vin ninsorile! Ce se va întâmpla în noiembrie
Meteorologii anunță răcire accentuată și ploi

Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și cantităților de precipitații comparativ cu media perioadei 1993 – 2016. În conformitate, de săptămâna viitoare, meteorologii estimează o răcire accentuată și ploi în majoritatea regiunilor. În luna noiembrie, specialiștii au informat că vom avea parte de precipitații abundente și frig pătrunzător.

Prognoza meteo lunară

  • 20.10.2019 – 04.11.2019 – regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregului teritoriu, îndeosebi în nordul extrem al țării și la munte. Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sudice. În rest, vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
  • 04.11.2019 – 11.11.2019 – cantitățile de precipitații estimate de meteorologii de la ANM pentru această săptămână vor fi excedentare pe întreg teritoriul României, în special în jumătatea estică a țării. Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în jumătatea nordică a țării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale perioadei.
  • 11.11.2019 – 18.11.2019 – regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru intervalul menționat, în toate regiunile.
  • 18.11.2019 – 25.11.2019 – cantitățile de precipitații estimate de speciliștii de la ANM pentru această săptămână vor fi în general, în toată țara, apropiate de cele normale pentru acest interval. Mediile valorilor termice vor fi ușor, la nivelul întregului teritoriu, mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI