Prognoza meteo pentru începutul de toamnă. Cum va fi vremea în prima săptămână din septembrie. Ce previziuni au făcut meteorologii

Prognoza meteo pentru începutul de toamnă. Cum va fi vremea în prima săptămână din septembrie

Meteorologii de la ANM au emis prognoza pentru începutul de toamnă. Cum va fi vremea în prima săptămână din septembrie?

Prognoza meteo pentru începutul de toamnă

Conform prognozei emise de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), septembrie va fi ultima zi de vară. Vremea se va menține călduroasă la începutul de toamnă, chiar caniculară în unele zone, cu disconfort termic. Temperaturile maxime vor ajunge chiar și la 34 de grade Celsius. Ulterior, gradele din termometre vor scădea treptat.

„Septembrie, de câţiva ani, a început să semene cu ultima lună de vară decât cu prima lună de toamnă. Este foarte bine şi ar fi bine ca şi turismul nostru să profite pentru că, din păcate, am senzaţia că litoralul nu profită de vremea bună.

Prognoza meteo pentru începutul de toamnă. Cum va fi vremea în prima săptămână din septembrie. Ce previziuni au făcut meteorologii
Septembrie va fi, de fapt, ultima lună de vară

Dacă vrei să te duci undeva nu mai ai unde pentru că după jumătatea lunii septembrie se închid hotelurile. În ultimii ani s-a conturat acest tablou, al unui septembrie care mai poate fi, de fapt, sfârşitul verii”, a explicat fenomenul Florinela Georgescu, director Meteorologie Operațională în cadrul ANM, pentru dcnews.ro.

Evoluția vremii din septembrie până în octombrie

Așadar, vremea se va menține călduroasă, cel puțin până la mijlocul lunii septembrie, iar mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregului teritoriu. Finalul lunii septembrie aduce valori maxime și minime care se vor încadra între 9 și 6 grade Celsius, dar și averse de ploaie în cantități specifice.

Octombrie aduce liniște, dar și o altă porție, mai mică ce e drept, de căldură. Maximele și minimele se vor încadra între 23 de grade și 3 grade Celsius. Grade mai puține vor veni de la mijlocul lunii octombrie, lucru care înseamnă că din acel moment vom simți cu adevărat sunetul toamnei și nu numai. Precipitațiile se anunță slabe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI