Prognoza meteo. Val de aer Polar în România! Vremea se schimbă radical

Prognoza meteo. Val de aer Polar în România! Vremea se schimbă radical
Vremea se schimbă total! Ce se întmplă cu valul de aer polar?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat ce se întâmplă cu valul de aer polar care se tot anunță că va cuprinde toate regiunile României. Vremea se va schimba radical, conform meteorologilor. Care sunt condițiile meteo la care trebuie să ne așteptăm? Iată cum va fi vremea în toată țara!

Prognoza meteo. Ce se întâmplă cu valul de aer polar?

Valul de aer polar va face prăpăd în unele regiuni din România. Alocuri își vor face apariția ploile, iar în alte zone…vor fi temperaturi chiar și de -2 grade Celsius. După ce mulți au crezut că toamna își intră în drepturi, în urma brumei și a temperaturilor negative de care am avut parte, vremea caldă se va mai întoarce și ea puțin, înainte de mijlocul sezonului rece. Până pe data de 29 septembrie, specialiștii anunță maxime de 26-27 grade Celsius în zonele de câmpie, iar ploile se arată a fi mai puține în a doua jumătate a lunii septembrie. Maximele în Muntenia vor fi de 19 grade Celsius, după care în intervalul 18-21 septembrie va urma să se răcească.

În Oltenia se așează bine frigul, astfel că maximele de 30 de grade Celsius vor scădea până la 20 de grade Celsius în intervalul 18-21 septembrie. În Transilvania, maxima va fi de 15 grade Celsius, alături de media maximelor care vor continua să scadă până pe 25 septembrie. În Moldova, maximele de 27 de garde Celsius scad la 16-1 grade în jurul datei de 21 septembrie.

Ce se întâmplă cu valul de aer polar care cuprinde România? Vom avea parte de schimbări mari de temperaturi
Ce se întâmplă cu valul de aer polar care cuprinde România? Vom avea parte de schimbări mari de temperaturi

Vremea în București

Miercuri, 18 septembrie
Maxima este de 26 de grade Celsius, alături de o posiilă aversă sau furtună. Vântul vin din partea de nord-est a teritoriului cu 9 km/h și cu rafale de 18 km/h. Minima nopții este de 10 grade Celsius, alături de un cer mai mult senin. Vântul vine din partea de est-nord-est cu 9 km/h și cu rafale de 13 km/h.

Joi, 19 septembrie
Maxima de joi, 19 septembrie, este de 18 grade Celsius, alături de un cer parțial însorit. Vântul vine din partea de est-sud-est cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h. Minima este de 8 grade Celsius, alături de un cer senin. Vânturile vin dinspre vest-sud-vest cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h.

Vineri, 20 septembrie
Maxima zilei de vineri este de 19 grade Celsius, alături de un cer însorit. Vânturi vin din partea de nord a teritoriului țării cu 11 km/h și cu rafale de 20 k/h. Minima este de 4 grade Celsius, alături de un cer mai mult senin.