Prognoza meteo, vineri, 5 februarie 2021. ANM anunță vreme deosebit de caldă. Ce temperaturi se vor înregistra

Prognoza meteo, vineri, 5 februarie 2021. ANM anunță vreme deosebit de caldă. Ce temperaturi se vor înregistra
Prognoza meteo, vineri, 5 februarie 2021. ANM anunță vreme deosebit de caldă. Ce temperaturi se vor înregistra

Pentru vineri, 5 februarie, se anunță vreme caldă pentru această perioadă a anului. Temperaturile vor ajunge până la 16 grade Celsius în unele regiuni.

Ce vreme se anunță vineri, 5 februarie 2021

Vremea se va menține foarte caldă pentru această perioadă a anului. Astfel că, în unele regiuni termometrele vor indica până la 16 grade Celsius. În partea de nord cerul va fi mai mult înnorat și pe alocuri se vor înregistra precipitații. În schimb, în București începând de săptămână viitoare temperaturile vor indica creșteri, conform ANM.

În partea de centru și nord-vest a țării vor fi înnorări și pe arii restrânse se vor înregistra ploi. De asemenea, pot apărea și condiții de polei. În zona de munte, în special în partea Carpaților Orientali vor aparea precipitații slabe sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil si pe alocuri se vor înregistra condiții de ceață.

Tot la munte vântul va avea intensificări, cu precădere în Carpații de Curbură și Meridionali. Aici vântul va atinge viteze de până la 80 km/h, iar pe vârfurile montane pâna la 100km/h. Și în restul teritoriului vântul va avea intensificări, în zona de nord-est, unde se va atinge viteza de aproximativ 50 km/h la rafală. Temperaturiel minime nu vor scădea mai jos de -3 grade.

Temperaturile vor ajunge pâna la 16 grade C

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 2 grade în nordul Moldovei și 14…16 grade în Banat și în vestul Olteniei. Cele minime se vor situa, în general, între -3 și 6 grade. În regiunile din nord, cerul va fi mai mult noros și precipitațiile se vor extinde, mai ales în a doua parte a zilei. Vor fi ploi, iar în zona de munte și în jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare și, mai ales dimineața și noaptea, pe arii restrânse, îndeosebi în sud, va fi ceață, posibil asociată, izolat, cu burniță.

În Capitală va fi senin, cu ușoare înnorări spre seară. Vântul va sufla moderat, iar temperaturile se vor situa intre 1-10 grade. Temperaturile vor fi în scădere în București, fața de ziua precedentă, când s-au înregistrat 12 grade Celsius. Pe timpul nopții se va semnala ceață.

 

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI