Vestea serii pentru bucureșteni. Se carantinează Capitala?!

Vestea serii pentru bucureșteni. Se carantinează Capitala?!
Va intra Bucureștiul în carantină?!

Vlad Voiculescu vrea să-i propună lui Nicușor Dan, carantinarea Capitalei. Acesta a explicat care sunt și motivele pentru care este de părere că acestă măsură este una necesară pentru București.

Veste pentru locuitorii Capitalei. Bucureștiul intră în carantină?!

Marți, la Europa FM, Vlad Voiculescu a făcut acestă declarație. Viitorul viceprimar al Capitalei pe probleme de sănătate a spus că va discuta pe această temă cu Nicușor Dan, deoarece secțiile de anestezie și terapie intensivă din București sunt pline. Mai mult, cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, referitoare la numărul de infectări cu noul COVID-19, sunt îngrijorătoare.

”Aproape 10.000 de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu primarul general mai târziu, astăzi.”, a spus Vlad Voiculescu, la Europa FM.

Bilanțul cazurilor de coronavirus

Potrivit ultimului raport al Grupului de Comunicare Strategică, marți, 8 decembrie, județul Ilfov rămâne pe primul loc în România, în ceea ce privește rata de infectare, cu 7,32. De asemenea, în București se înregistrează o creștere a incidenței infecției cu noul SARS-CoV-2, de la 6,34 la precedenta raportare la 6,56 cazuri la mia de locuitori.

Așadar, astăzi în București, a fost raportat un record de cazuri de coronavirus aproape 2000. Asta însemnând aproximativ o treime dintre cazurile noi ce au fost depistate la nivel național. Luni, în Capitală s-au înregistrat peste 1.800 de noi infectări cu noul COVID-19.
Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a raportat un record de noi decese ale pacienților bolnavi de coronavirus. Mai exact, 213 persoane au murit în România după ce s-au infectat cu COVID-19. Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.571, iar dintre acestea, 1.276 se află internate la secțiile de anestezie și terapie intensivă, , potrivit Impact.ro.

O femeie din Marea Britanie, prima persoană care a primit vaccinul de la Pfizer

O femeie în vârstă de aproape 91 de ani din Marea Britanie a devenit prima persoană din lume care a primit vaccinul anti-Covid de la Pfizer. Britanica a spus că este foarte fericită și că are încredere totală în medicamentul produs de gigantul farmaceutic. Margaret Keenan a declarat că vrea să petreacă Anul nou liniștită, alături de prietenii ei.

”Este cel mai bun cadou de naștere timpuriu pe care mi l-aș putea dori pentru că înseamnă că în cele din urmă pot aștepta cu nerăbdare să-mi petrec timpul cu familia și prietenii mei de Anul Nou după ce am stat singură mare parte din an”, a declarat femeia, care se pregătește să își petreacă ziua de naștere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI