Prognoza meteo ANM pentru marți, 17 septembrie. Ce se întâmplă cu valul de aer rece care va traversa România

Prognoza meteo pentru azi, 17 septembrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat o nouă prognoză pentru marți, 17 septembrie. Ce se întâmplă cu valul de aer rece care se tot anunță ca va traversa România? Iată ultimele detalii de la meteorologi pentru azi! Cum va fi vremea în țară?

Prognoza ANM pentru marți, 17 septembrie

Specialiștii de la ANM anunță porognoza meteo pentru azi, 17 septembrie. Se pare că avem parte de o răsturnare de situație în privința condițiilor meteorologice.Vremea se schimbă radical! Începând cu azi, maximele vor fi din ce în ce mai joase, iar cerul va fi mai mult noros. De asemenea, se semnalează și câteva ploi slabe doar local la munte. Acestea vor fi izolate în Transilvania, Maramureș, Criașana și nordul Moldovei.

Problema cea mare este vântul care va sufla cu rafale care vor urma să ajungă până la 80-100 de km/h. Maximele sunt situate între 20 și 25 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș, între 26 și 31 de garde Celsius în Banat și Crișana, 28-33 de grade Celsius în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, între 26-3, grade Celsius în jumătatea din zona de sud a Moldovei și 21-26 de grade Celsius în zona Obcinelor Bucovinei.

Vremea în București

-Luni, 16 septembrie
Maxima zilei este de 29 de grade Celsius, alături de un cer însorit. Vânturi vin din partea de vest-sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h. Minma nopții este de 12 grade Celsius, alături de un cer senin. Vântul bate din zona de sud a teritoriului României cu 6 km/h și cu rafale de 11 km/h.

Prognoza meteo pentru marți, 17 septembrie
Prognoza meteo pentru marți, 17 septembrie

Ce se întâmplă cu valul rece care va traversa România?

Se pare că abia de azi va începe valul de aer rece să cuprindă România. Acesta se va resimți începând cu jumătatea de nord a țării. Din cursul zilei de miercuri, acesta va fi prezent și în partea de sud, mai apoi joi sunt deja așteptate temperaturi negative și brumă în depresiuni.

„O masă de aer de origine polară va aborda spațiul georgrafic al țării noastre, începând de marți. Totuși, de luni, vremea se va încălzi în toată țara. Marți, vremea se răcește în jumătatea de Nord a țării, unde valorile termice diurne se vor situa ușor sub cele normale ale acestei perioade, iar în jumătatea sudică va fi mult mai cald decât în mod obișnuit. Astfel, valorile termice vor fi de la 17-18 grade în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, până 32-33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe lângă răcirea din jumătatea de nord, acolo va și ploua, marți”
Constanța Vâlciu, meteorolog de serviciu ANM

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI