Prognoză meteo specială pentru București. Ce se întâmplă până duminică

Prognoză meteo specială pentru București. Ce se întâmplă până duminică

Se strică vremea în Capitală! Meteorologii au anunțat, într-o prognoză specială pentru București, că până duminică ne așteaptă instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii. Mai multe detalii, în paragrafele următoare.

Vremea o ia razna! Vijelii și ploi torențiale

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 27 mai ora 12:00 – 31 mai ora 23:00.

Bucureștenii vor avea parte de ploi torențiale, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii.

„Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se vamanifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată alevântului, grindină și posibil vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie,10…15 l/mp și izolat 25 l/mp“, transmit meteorologii.

De asemenea, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 10…12 grade. Potrivit prognozei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în deosebi în timpul după-amiezelor.

Avertizare meteo de vreme instabilă în toată ţara

Totodată, specialiștii au emis și o avertizare meteo generală care anunță instabilitate atmosferică accentuată în toate zonele României.

Până la sfârșit de săptămână, în cea mai mare parte a ţării vor fi prezente averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii.

Maximele se vor situa în jurul valorii de 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade Celsius.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp. NOTĂVremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor”, este mesajul meteorologilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) mai transmite că va actualiza zilnic informaţiile meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate.