27 mai 2020 | 12:18

Prognoză meteo specială pentru București. Ce se întâmplă până duminică

Vremea Meteo
Prognoză meteo specială pentru București. Ce se întâmplă până duminică

Se strică vremea în Capitală! Meteorologii au anunțat, într-o prognoză specială pentru București, că până duminică ne așteaptă instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii. Mai multe detalii, în paragrafele următoare.

Vremea o ia razna! Vijelii și ploi torențiale

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 27 mai ora 12:00 – 31 mai ora 23:00.

Bucureștenii vor avea parte de ploi torențiale, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii.

„Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se vamanifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată alevântului, grindină și posibil vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie,10…15 l/mp și izolat 25 l/mp“, transmit meteorologii.

De asemenea, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 10…12 grade. Potrivit prognozei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în deosebi în timpul după-amiezelor.

Avertizare meteo de vreme instabilă în toată ţara

Totodată, specialiștii au emis și o avertizare meteo generală care anunță instabilitate atmosferică accentuată în toate zonele României.

Până la sfârșit de săptămână, în cea mai mare parte a ţării vor fi prezente averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii.

Maximele se vor situa în jurul valorii de 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade Celsius.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp. NOTĂVremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor”, este mesajul meteorologilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) mai transmite că va actualiza zilnic informaţiile meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
Orașul în care Primăria transformă o baltă în parc cu 20 de milioane de euro. Urmează exproprierile!
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro