Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 27 mai. Meteorologii anunță o zi răcoroasă și cu ploi. Unde va fi cel mai cald

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 27 mai. Meteorologii anunță o zi răcoroasă și cu ploi. Unde va fi cel mai cald. Sursa foto: europafm.ro

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 27 mai. Potrivit acestora, ploile își vor face apariția în mai multe zone din țară, iar temperaturile vor fi scăzute, ținând cont de perioada calendaristică în care ne aflăm.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 27 mai. Meteorologii anunță încă o zi mohorâtă

Meteorologii ANM au anunțat pentru miercuri, 27 mai, o zi ploioasă și răcoroasă în majoritatea zonelor din țară. Astfel, sunt așteptate ploi în Moldova, sudul Transilvaniei, Vestul Munteniei, precum și în Dobrogea. În unele zone ploile vor avea carcter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice.

În restul regiunilor din țară aversele de ploaie se vor înregistra doar local. Spre exemplu, în nordul Moldovei și la munte cantitățile de apă cumulate vor fi însemnate, ajungând la 25-30 de litri pe metrul pătrat.De asemenea, vântul va sufla moderat în zonele Bărăgan, vestul Banatului și Crișana, și slab în restul zonelor din țară. Temperaturile maxime ale zilei de miercuri, 27 mai, se vor încadra între 13 și 18 grade Celsius pentru zonele Transilvania și Maramureș.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 27 mai. Meteorologii anunță o zi răcoroasă și cu ploi. Unde va fi cel mai cald
Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 27 mai. Meteorologii anunță o zi răcoroasă și cu ploi. Unde va fi cel mai cald. Sursa foto: publika.md

Cum va fi vremea la munte

În Banat, Crișana și Oltenia, temperaturile vor urca puțin, respectiv vor oscila între 18 și 23 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori în ceea ce privește temperatura se vor înregistra în sud-vestul Banatului. În Muntenia, Dobrogea și Moldova, temperaturile vor oscila între 16 și 21 de grade Celsius.

În zonele montane, vremea va fi destul de friguroasă, se vor înregistra precipitații pe timpul zilei și pe timpul nopții. Meteorologii anunță chiar precipitații mixte la munte. Temperaturile maxime ale zilei se vor situa în jur de 12 grade Celsius, iar emperaturile minime vor fi de doar 6 grade Celsius.  Cantitățile de apă cumulate vor fi însemnate, ajungând până la 35 de litri pe metrul pătrat pătrat.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, vremea va fi răcoroasă și instabilă. Se vor semnala ploi, tunete, fulgere, precum și căderi de grindină. Temperaturile maxime vor încadra între 19 și 20 de grade Celsius, iar cerul va fi mai mult noros. De asemenea, vântul va sufla în rafale de până la 32 dekilometri la oră. Pe parcursul nopții de miercuri spre joi, temperatirile vor coborâ până la 1o grade Celsius, în timp ce șansele de ploaie vor fi aproape de 50%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI