Avertizare meteo, în România. Ploi și vijelii, în toată țara. Ce se întâmplă cu vremea

ANM a emis, luni, o avertizare de ploi și vijelii în toată țara, valabilă până miercuri noapte, 27 mai. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică – averse, descărcări electrice, căderi de grindină. Vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.

Avertizare meteo, în România: ploi și vijelii

Confom specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), de luni, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 23.00, în cea mai mare parte a teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Instabilitatea se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea si caracter torențial, iar în intervale scurte de timp ori prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 30 – 40 l/mp.

Avertizare meteo, în România. Ploi și vijelii, în toată țara. Ce se întâmplă cu vremea
Mesajul transmis de ANM (Foto: meteoromania.ro)

25 mai, ora 12:00 – 27 mai, ora 23:00 –  manifestări de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp. NOTĂ: Vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor”, este mesajul ANM.

Ploi torențiale în București

Meteorologii au anunțat că sunt posibile ploi torențiale în Capitală, în special după-amiaza și seara. Maxima nu va depăși 21 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 8-11 grade Celsius.

Conform ANM, de luni, de la ora 12.00 până miercuri, ora 23.00, după-amiaza și seara vor fi perioade de instabilitate atmosferică acctuată în București. Specialiștii transmit că vremea va fi variabilă pe tot parcurul acestei săptămâni.