Prognoza meteo, sâmbătă, 30 noiembrie: Vremea se schimbă brusc

Prognoza meteo, sâmbătă, 30 noiembrie: Vremea se schimbă brusc
Prognoza meteo, sâmbătă, 30 noiembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru sâmbătă, 30 noiembrie. Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea brusc la nivelul întregii țări. La munte vor predomina ninsorile, însă acestea nu vor fi însemnate cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane.

Prognoza meteo, sâmbătă, 30 noiembrie

În jumătatea de nord a țării, vremea se va răci faţă de ziua precedentă, devenind normală pentru această perioadă. Vor fi înnorări şi local precipitaţii slabe sub formă de ploaie, iar pe suprafeţe mai mici, noaptea, lapoviţă sau ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile, dar vor fi trecătoare şi slabe cantitativ.

Valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât mediile climatologice, cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse vor fi mai ales ploi, în sudul și sud-estul țării. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane. În restul teritoriului va sufla pe suprafeţe mai mici şi la cote mai reduse.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade Celsius în regiunile din nord şi 14 grade Celsius în Dobrogea şi Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 4 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.

Procesul de răcire a vremii va continua și pe 1 decembrie, când este sărbătorită Ziua Națională a României.