Prognoza meteo pentru weekend. Cum va fi vremea în Capitală și în restul țării

Prognoza meteo pentru weekend. Cum va fi vremea în Capitală?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza pentru weekend-ul acesta. Cum va fi vremea în București?

Prognoza meteo pentru weekend

Maxima zilei de sâmbătă este de 32 de grade Celsius, alături de o furtună în unele zone. Vânturile vin din zona de sud-sud-vest a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h. Minima nopții indică 19 grade Celsius, alături de un cer parțial spre predominant noros. Vânturi vor veni din zona de sud-sud-est cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h.

Ziua de duminică aduce pentru bucureșteni maxima de 32 de grade Celsius, alături de o furtună în locuri izolate. Vânturi vin din zona de sud-sud-est cu 9 km/h și cu rafale de 13 km/h. Noaptea vom avea 19 grade Celsius și posibil o aversă sau furtună. Vânturi vin din zona de sud-est cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.

ANM, prognoza meteo pentru weekend
ANM, prognoza meteo pentru weekend

Vremea în toată țara

Vremea în toată țara va fi foarte călduroasă, disconfortul termic rămânând accentuat. Cerul va fi variabil și va avea câteva înnorări, mai ales spre seară. De asemenea, se anunță și condiții de averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului care vor putea lua aspect de vijelie. Maximele se vor situa în jur de 31-32 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 18-19 grade Celsius.

Specialiștii de la Amdinistrația Națională de Meteorologie au indicat ultima avertizare. Cod portocaliu pentru câteva județe de pe teritoriul României. „Valabil de la : 21-06-2019 ora 19:45 până la : 21-06-2019 ora 20:30. În zona : Județul Arad: Arad, Pecica, Curtici, Vinga, Macea, Secusigiu, Zimandu Nou, Șagu, Semlac, Felnac, Iratoșu, Șofronea, Zădăreni, Peregu Mare, Dorobanți;
Se vor semnala : averse torențiale care vor cumula 35-40 l/mp, vijelie, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice.” 

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 21 iunie, ANM a emis un cod galben. „În zona : Județul Ilfov: Periș, Gruiu, Balotești, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Nuci, Dascălu; Se vor semnala : averse ce vor cumula local 25…30 l/mp, intensificări ale vântului, izolat vijelie, grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI