Avertizare meteo de Cod Galben de ploi și vijelii în București. Ce se întâmplă cu vremea de vineri

Alertă meteo! Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au indicat un nou cod galben de vijelii în Capitală. Cum va fi vremea vineri, 21 iunie?

Vremea în București pentru vineri, 21 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare ce vizează Capitala. Codul galben de vijelii este valabil până la orele 18:00, în cursul zilei de vineri, 21 iunie. Meteorologii avertizează că azi, până în ora 18:00, se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și averse, în București. De asemenea, se indică și că județele Ilfov și Giurgiu sunt vizate de atenționarea de Cod galben de furtuni, valabilă până la orele 19:00.

Vineri, 21 iunie, vremea se anunță a fi călduroasă. Din păcate, disconfortul termic este destul de ridicat. Maxima din timpul zilei este de 31 de grade Celsius, alături de o furtună în unele zone. Vânturile vin din direcția zonei de sud a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h. Noaptea aduce minima de doar 19 grade Celsius, alături de un cer mai mult senin. Vânturi vin din partea de sud-est cu 4 km/h și cu rafale de 11 km/h.

Prognoza meteo pe București, pentru vineri, 21 iunie. Ce anunță specialiștii de la ANM?
Prognoza meteo pe București, pentru vineri, 21 iunie. Ce anunță specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie?

Avertizarea ANM pentru Capitală

„Valabil de la : 20-06-2019 ora 17:40 până la : 20-06-2019 ora 18:20
În zona : Mun. Bucureşti;
Se vor semnala : averse ce vor cumula 25…30 l/mp, vijelie, grindină de mici și posibil medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice”, arată ultima avertizare a specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, Maramureş, Moldova, în vestul Dobrogei şi local în Muntenia şi Transilvania, precum şi în zonele montane şi submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp”
ANM

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI