Vremea se schimbă radical după Solstițiul de vară. Prognoza meteo pentru 22 – 30 iunie

Cum va fi prognoza meteo în perioada 22-30 iunie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru perioada 22-30 iunie. Se pare că ne așteaptă zile toride și furtuni cu fulgere. Nu scăpăm de niciun fel de manifestări de instabilitate și de maximele în jurul a celor 30 de grade Celsius ce și-au făcut apariția încă de la începutul sezonului călduros.

Prognoza meteo pentru 22-30 iunie

Primele trei zile din intervalul specificat vor fi extrem de călduroase. Mediile vor avea în jur de 28-29 de grade Celsius, ușor mai ridicate față de normalul perioadei. Până pe 22 iunie, media maximelor se va situa în jurul valorii de 31 de grade Celsius. Până la finele perioadei dintre 22-30 iunie, media valorilor termice, la nivelul regiunii, va fi de 30-32 de grade Celsius. Minimele, până pe data de 27 de grade Celsius, vor fi în jurul a 18 grade Celsius, iar temperatura aerului va scădea ușor.

Vremea la munte
Regimul termic nu va avea variații semnificative, media aflându-se între 18-21 de grade Celsius. Minimele nocturne se vor încadra între 10 și 13 grade Celsius. Menționăm că pe tot parcursul perioadei dintre 22-39 iunie, vor fi semnalate manifestări potrivite instabilităților atmosferice.

Prognoza meteo pentru 22-30 iunie
Prognoza meteo pentru 22-30 iunie. Ce anunță meteorologii ANM?

Vremea pe 3 luni în România

Vremea pe perioada sezonului cald va fi caracterizată de episoade de temperaturi ridicate. De asemenea, își fac apariția și înnorări dese și averse. Prognoza meteo pentru vara 2019 vine cu posibilitatea aparițiilor furtunilor dese, așa cum se anunța la începutul perioadei specificate.

Buletinul accuweather.com arată că cele mai ridicate valori înregistrate sunt în jurul a 31-32 de grade Celsius, minimele fiind de 15-16 grade Celsius. Luna iulie anunță valori mai scăzute, dar și precipitații. Vara lui 2019 cu siguranță nu va fi una secetoasă . Maximele se vor situa între 31-32 de grade Celsius. În luna august avem parte de temperaturi ce nu vor depăși 31-32 de grade Celsius. Minimele vor coborâ chiar și până la 17 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI