Prognoza meteo pentru vineri, 8 mai. Vremea va fi călduroasă. Ce temperaturi anunță meteorologii

Începând cu ziua de astăzi vremea se încălzește simțitor, vântul se liniștește, temperaturile încep să crească, iar ploie dispar din peisaj. De azi, 8 mai, poți pune hainele groase în dulap și te poți bucura de căldură.

Ne pregătim de temperaturi văratice

Ziua de vineri aduce temperaturi prietenoase, cu cer senin, vânt potolit, iar ploile nu-și vor mai face apariția, potrivit meteorologilor. Doar în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi la munte vântul va sufla mai tare, cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar în zona înaltă, cu precădere a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, pe parcursul zilei va sufla tare, cu rafale de 120…140 km/h.

Temperaturile vor varia astăzi, în funcție de zona în care te afli. Maximele vor fi cuprinse între 14 și 22 de grade, iar cele minime, între -2 și 11 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În acest moment, în principalele județe ale țării vremea se prezintă astfel: Arad 12 °C, Bacău 12 °C, Baia Mare 11 °C, Brașov 8 °C, București 14 °C, Cluj-Napoca 11 °C,  Constanța 13 °C, Craiova 11 °C, Galați 13 °C, Iași 12 °C, Oradea 11 °C, Sibiu 10 °C, Suceava 11 °C, Târgu Mureș 7 °C, Timișoara 12 °C.

Prognoză specială pentru Capitală

Și bucureștenii vor avea parte de soare și de vreme bună. Astăzi, locuitorii Capitalei pot uita umbrela acasă și e musai să nu se îmbrace gros, pentru că temperaturile au revenit la sentimente mai bune.

Vineri, 8 mai, vremea va fi frumoasă în Capitală
Vineri, 8 mai, vremea va fi frumoasă în Capitală

Dacă trebuie să ieși din casă, pe lângă declarația pe propria răspundere, încă valabilă, și mască, nu uita de ochelarii de soare căci azi, astrul nu va avea dinți. Vântul se liniștește, așa că cele 20 de grade se vor resimți plăcut.

Minimele vor coborî până la 8 grade Celsius, iar în zona preorăşenească, vor fi doar 5 grade Celsius.

În weekend vremea va fi din ce în ce mai caldă. Sâmbătă temperaturile vor crește în toată țara şi vor ajunge la normal pentru această perioadă din an, iar norii vor apărea trecător în zonele de munte.

Ziua de duminică va veni cu temperaturi și mai ridicate. Norii se adună după prânz, o să plouă slab în nord-vest, iar la munte vin averse cu descărcări electrice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI