Prognoza meteo pentru săptămâna 22- 28 iulie. Vremea se strică iar

Autor: Chivu Ana - 12:13, 21 iul. 2019
Prognoza meteo pentru săptămâna 22-28 iulie

Specialiștii indică din nou o scădere a temperaturilor. Una caldă, alta rece, cam acesta este șablonul verii lui 2019. După o perioadă de temperaturi de septembrie și o alta cu 33 de grade Celsius, vremea se răcește din nou.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22-28 iulie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță o vreme instabilă de la jumătatea intervalului specificat. După un weekend cu temperaturi caniculare cuprinse între 28 și 33 de grade Celsius, vremea se răcește. „Schimbarile observate în clima ultimelor decenii pun problema evaluarii evolutiilor climatice probabile în deceniile şi chiar secolele viitoare cu modele matematice ale climei.

Complexitatea sistemului climatic, natura diferita a componentelor care il compun (atmosfera, ocean, criosfera, biosfera, litosfera) precum si interactiunile dintre acestea, impun utilizarea…”, arată site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22-28 iulie
Prognoza meteo pentru săptămâna 22-28 iulie

Vremea în toată țara

Vremea în Banat
În perioada 22-28 iulie, vremea se menține călduroasă. Maximele se vor situa între 30 și 32 de grade Celsius, iar minimele vor avea aproximativ același traseu până pe data de 23 iulie, unde valorile vor scădea la 17-18 grade Celsius.

Vremea în Transilvania
Maximele sunt situate între 29-30 grade Celsius. Temperaturile de pe timpul nopții vor crește până la maximum 14-16 grade Celsius, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala în fiecare zi. Lucrurile se vor schimba drastic din intervalul 23-28 iulie.

Vremea în Maramureș
Maximele în perioada 22-28 iulie vor ajunge la 31 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 10-12 grade Celsius, până la 14-16 grade Celsius. Nu se indică schimbări majore.

Vremea în Moldova
Temperaturile minime cresc de la 16 grade Celsius până al 20 de grade. Variații ușoare se indică în perioada 25-28 iulie. Există probabilitatea unor manifestări specifice instabilității atmosferice, cele mai expuse vor urma să fie în intervalul cuprins dintre 24-28 iulie.

Vremea în Muntenia
Conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, vremea în Muntenia pentru intervalul specificat va fi călduroasă. Instabilități atmosferice se vor indica în intervalul dintre 24-28 iulie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI