Prognoza meteo pentru miercuri, 8 ianuarie. Ger, ceață și chiciură. Informații despre starea vremii de la ANM

Prognoza meteo pentru miercuri, 8 ianuarie

Specialiștii de la ANM au transmis informații despre starea vremii. Meteorologii au anunțat că miercuri, 8 ianuarie, gerul va stărui, iar pe spații mici se va semnala ceața asociată cu depunerea de chiciură, care izolat va persista și pe timpul zilei.

Prognoza meteo pentru miercuri, 8 ianuarie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că vremea va fi în continuare rece, geroasă dimineața și noaptea în centrul țării, la deal și munte. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în cursul nopții în nordul țării, unde izolat și trecător vor fi posibile precipitații mixte, care vor favoriza depunerile de polei. Vântul va fi și el prezent și va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane.

Prognoza meteo pentru miercuri, 8 ianuarie. Ger, ceață și chiciură. Informații despre starea vremii de la ANM
De joi, 9 ianuarie, vremea se va încălzi

Maximele se vor încadra în general între -2 și 5 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între -12 și 1 grad Celsius. Temperaturi mai coborâte vor fi în depresiunile din estul Transilvaniei spre -17 grade Celsius. Izolat dimineața și noaptea, în zonele joase de relief va fi ceață asociată cu chiciură.

Ce ne așteaptă în weekend?

Meteorologii anunță încălzirea vremii începând de joi, 9 ianuarie, ce va continua și săptămâna viitoare. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă.

„Vom avea în continuare ger în nordul şi centrul ţării, marţi şi miercuri, cu minus 18, minus 20 de grade în depresiuni, minus 10 grade în nordul Moldovei şi minus 8 grade în Bucureşti. De mâine, vom avea vreme frumoasă, iar încălzirea va continua şi săptămâna viitoare. Vineri, de exemplu, sunt așteptate maxime de 14 grade”, a informat meteorologul Elena Corduneanu.

De asemenea, specialistul meteo a menționat că probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă pe tot parcursul următoarelor două săptămâni. Excepție de la regulă vor face doar Moldova și Maramureșul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI