Prognoza meteo pentru luni, 6 ianuarie. Cod galben și fenomene extreme anunțate de meteorologi la început de săptămână

Autor: Madalina Moraru - 07:53, 06 ian. 2020

Meteorologii au anunțat că în această luni, pe 6 ianuarie, avertizarea generală de vreme severă se va menține pentru întregul teritoriu al țării. Urmează să fie resimțit un val de frig și la debutul noii săptămâni, când creștinii sărbătoresc Boboteaza, dar și pe parcursul următoarelor zile. Totodată, specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru această perioadă, urmând ca în câteva ore vremea să prezinte și anumite intensificări.

Prognoza meteo pentru luni, 6 ianuarie. Fenomene extreme anunțate de meteorologi la început de săptămână

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că în intervalul orar 6:00 – 22:00 vremea va suferi câteva modificări. Mai exact, va prezenta intensificări ale vântului, potrivit anunțului efectuat de meteorologii români. În acest interval, atât în Dobrogea, cât și în jumătatea de est a Munteniei, fie în sudul Moldovei, vor exista anumite intensificări ale vântului. Acesta va sufla cu o viteză generală de 55 – 65 km/h. Pe arii restrânse, chiar și în zona litoralului, rafalele de vânt vor depăși, luni, 75-80 km/h.

Prognoza meteo pentru luni, 6 ianuarie. Fenomene extreme anunțate de meteorologi la început de săptămână
Meteorologii au anunțat o vreme instabilă și la începutul săptămânii, alături de o avertizare de tip Cod galben

La fel, în Carpații Meridionali, dar și în cei de Curbură, vântul va prezenta anumite intensificări, ce temporar vor depăși sufla cu viteza de 70-80 km/h. Acest fenomen de vânt va duce la zăpadă spulberată. Precipitațiile mixte sunt anunțate să pice pentru întregul teritoriu. Luni, în estul Transilvaniei vor exista temperaturi de -10 grade Celsius, pe când în restul teritoriului se vor înregistra valori de aproximativ -6 grade. Încă din dimineața de marți, temperaturile vor marca o scădere și mai mare, cu până la -15 grade Celsius în estul Transilvaniei și  -10 sau -3 grade, în restul țării.

În prima parte a zilei, luni, pe 6 ianuarie 2020, va mai ninge local în estul României, pe când în vest cerul se va însenina. De asemenea, în zonele joase vor exista depuneri de zăpadă de până la 5 centimetri, mai ales în regiunea Moldovei, pe când la munte se vor putea depune și până la 15 centimetri de zăpadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI