Specialiștii de la ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 6 februarie. Sunt semnalate precipitații mixte în sudul țării, vânt ce va sufla moderat până la tare la munte și cod portocaliu de viscol în București.
Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că în prima parte a zilei de joi, 6 februarie, sunt semnalate precipitații mixte în sudul teritoriului. Vântul va sufla moderat până la tare la munte și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor urca la prânz până spre -2…3 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 0-5 grade Celsius în Banat și Crișana, 4-9 grade Celsius în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 0-5 grade Celsius în Moldova.
Meteorologii au anunțat, într-o prognoză specială pentru București, că ninsorile vor continua, iar stratul de zăpadă va ajunge până la 35 de cm. Vântul va mai prezenta unele intensificări, cu viteze de până la 40-50 km/h, trecător viscolind zăpada. Temperatura va fi de -1-0 grade Celsius și nu va avea variații semnificative, anunță specialiștii.
Vremea rea a făcut probleme în Capitală, pompierii intervenind în zeci de cazuri. Autoritățile au avut zeci de operațiuni în București și Ilfov din cauza copacilor căzuți pe mașini și pe stradă, dar și a stâlpilor doborâți de rafalele puternice de vânt.
55 de intervenții în București
4 intervenții în Ilfov
Interval de valabilitate: 06 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 15:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, zăpadă spulberată
Zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat, temporar va mai ninge în sud-estul țării, iar vântul va prezenta intensificări, cu viteze de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h, spulberând zăpada.
Interval de valabilitate: 06 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 12:00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită și spulberată
Zone afectate: conform textului și hărții
În estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70…80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80…90 km/h viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.