Prognoza meteo pentru joi, 31 octombrie. Vremea se va răci considerabil

Prognoza meteo pentru joi, 31 octombrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Iată care sunt maximele și minimele pentru joi, 31 octombrie! De asemenea, poți vedea care cum este vremea în majoritatea regiunilor din România.

Prognoza meteo pentru joi, 31 octombrie

Meteorologii de la ANM anunță faptul că vremea va urma să se răcească destul de tare. În cea mai mare parte a țării se va răci considerabil. Precipitațiile se vor semnala în regiunile din jumătatea e sud, dar și la munte. De asemenea, specialiștii mai arată și că înnorările sunt prezente pe tot parcursul zilei, iar izolat se pot semnala ploi slabe și în celelalte regiuni. Vânta va sufla slab și moderat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Acest lucru va intensifica senzația de rece. Maximele se vor încadra între 5 și 11 grade Celsius, iar minimele, preponderent negative în nord și centru, se vor situa între -4 grade Celsius în Carpații Orientali și 7 grade Celsius pe litoral. La munte își va face apariția prima zăpadă. Adevărata iarnă s-a instalat în cursul zilei de marți, la altitudini de peste 1.800 de metri unde se anunță lapoviță, ceață densă și ninsori abundente.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 31 octombrie
Prognoza meteo ANM pentru joi, 31 octombrie

Vremea în București pentru joi, 31 octombrie

Maxima zilei de joi, 31 octombrie, este de 8 grade Celsius, alături de câteva averse. Vânturi vin din partea de est-nord-est a teritoriului României cu de 11 km/h și cu rafale de 20 de kilometri/h. Noaptea aduce minima de doar 2 grade Celsius, alături de un cer predominant noros. Vânturi vin din partea de nord-est a României cu 9 km/h șicu rafale de 13 km/h.

„Acest val de aer polar, acest front atmosferic rece va determina pe de-o parte apariţa precipitaţiilor şi pe de altă parte, o scădere a valorilor termice chiar accentuată în zilele următoare, în condiţiile în care masa de aer rece se intensifică. Temperaturile maxime în aceste zile vor scădea semnificativ, vor deveni în unele zone din ţară chiar mai coborâte decât în mod normal a se întregistra la această dată şi cu mult mai coborâte decât am înregistrat în zilele anterioare în toată ţara”
Alina Șerban, meteorolog ANM

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI