Prognoza meteo. Cum va fi vremea în luna noiembrie. ANM tocmai a făcut anunțul

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în luna noiembrie. ANM tocmai a făcut anunțul
Prognoza meteo pentru luna noiembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luna noiembrie. Temperaturile vor scădea brusc în următoarea perioadă și va ploua în majoritatea regiunilor țării. Vremea se va mai încălzi spre finalul lunii, când valorile termice vor depăși media normală pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie

ANM a emis o informare meteorologică vreme deosebit de rece, ninsori la munte și precipitații mixte mai ales în zonele deluroase. Aceasta este în vigoare până vineri, 1 noiembrie, la ora 10:00.

„În intervalul menționat vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece.

În sudul și centrul țării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitații mixte. În dimineața zilei de vineri (1 noiembrie), temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului”, informează ANM.

Valorile termice vor coborî până la 3 grade Celsius începând cu data de 3 noiembrie, când România va fi lovită de un vortex polar. Astfel, temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod normal în această perioadă a anului.

Veștile bune vin abia pentru finalul lunii noiembrie, când vremea se va mai încălzi, iar temperaturile se vor încadra în media normală a acestei perioade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI