Prognoza meteo pentru ianuarie 2020. Anunțul neașteptat al meteorologilor pentru prima lună a anului

Prognoza meteo pentru ianuarie 2020. Anunțul neașteptat al meteorologilor pentru prima lună a anului
Prognoza meteo pentru ianuarie 2020

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că în prima lună din anul 2020 temperaturile vor avea valori mai ridicate decât media normală pentru această perioadă. O masă de aer cald va ajunge pe teritoriul Europei și, chiar dacă se vor mai semnala ninsori, acestea nu vor fi însemnate cantitativ.

Prognoza meteo pentru ianuarie 2020

Valul de aer rece care a pus stăpânire peste Europa va fi îndepărtat treptat de o masă de aer cald și nu se vor înregistra ninsori abundente sau temperaturi polare în primele zile ale anului 2020.

În aceste zile, România este tranzitată de un val de aer polar, care a adus ninsori și temperaturi scăzute în aproape toată țara. Meteorologii anunță însă că în perioada 30 decembrie 2019 – 13 ianuarie 2020, valorile termice vor fi, în general, ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade cu precădere în regiunile extracarpatice.

Informare meteo de vânt puternic și ninsori

În intervalul 27 decembrie, ora 22:00 – 29 decembrie, ora 22:00, este în vigoare o informare meteo  de vânt puternic și ninsori.

„În intervalul menționat, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…50 km/h și de peste 60…70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) și în sud-est.

Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei și din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă”, informează ANM.

Cod galben de nisori și viscol

În intervalul 27 decembrie, ora 22:00 – 29 decembrie, ora 20:00, este în vigoare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol în Carpații Meridionali și în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui.

„În Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada”, anunță ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI