Prognoza meteo pentru 28-29 decembrie 2019. Vremea se schimbă total în ultimul weekend al anului. Nimeni nu se mai aștepta la asta

Prognoza meteo pentru 28-29 decembrie 2019. Vremea se schimbă total în ultimul weekend al anului. Nimeni nu se mai aștepta la asta
Prognoza meteo pentru 28-29 decembrie 2019

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru 28-29 decembrie. Potrivit acestora vom avea parte de un weekend cu ninsoare, vânt puternic și temperaturi în scădere. Cum va fi vremea în Capitală?

Prognoza meteo pentru 28-29 decembrie 2019

Meteorologii anunță pentru ultimul weekend din an ninsori, vânt puternic și temperaturi cu minus. Vremea se va răci semnificativ în toată țara. În vestul țării, în Transilvania, Moldova, Dobrogrea și Muntenia își vor face apariția azi precipitațiile mixte după care și ninsoarea. Vântul va avea intensificări la munte și în sud-est, acolo unde va bate cu 70 km/h. Valorile termice se vor încadra între -2 și 7 grade Celsius.

ANM, vremea, weekend
Specialiștii ANM au anunțat prognoza meteo pentru ultimul weekend din an

Noaptea va debuta cu ninsoare în Carpații Merdionali, de Curbură, dar și în Moldova. În restul țării se vor înregistra precipitații mixte și ploi. Și la noapte vântul va avea unele intensificări, iar mercurul din termometre va scădea până la -10 grade Celsius.

Pentru mâine, 29 decembrie, meteorologii anunță că vremea va continua să se răcească. Maximele vor fi cuprinse între -4 și 6 grade Celsius. La deal și la munte își va face din nou simțită prezența ninsoarea, iar în Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureș și în Dobrogea sunt prognozate precipitații mixte. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, unde va sufla cu până la 80 de km/h. Temperatura minimă va coborî până la -10 grade Celsius.

Cum va fi vremea în Capitală

În București vremea se va răci semnificativ și își va face apariția și ninsoarea. Pentru astăzi, 28 decembrie sunt prognozate precipitații mixte în prima parte a zilei, iar la noapte ninsoare. De asemenea, meteorologii anunță că și duminică va ninge iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile vor fi în scădere, astfel că se va înregistra și 1 grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între -2 și 0 grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte

În zonele montane va ninge în următoarele zile iar vântul va sufla cu până la 80 de km/h pe creste, spulberând zăpada. Astfel, în majoritatea masivelor se va depune un strat consistent de zăpadă. Riscul producerii unei avalanșe este moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -10 și -2 grade Celsius, iar cele maxime vor înregistra 16 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI