Alertă ANM! Cod galben în România. 3 zile de ninsoi și viscol puternic

Alertă ANM! Cod galben în România. 3 zile de ninsoi și viscol puternic
ANM a emis Cod galben de ninsoare slabă viscolită și zăpadă spulberată

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis Cod galben de ninsoare slabă viscolită și zăpadă spulberată, pentru ziua de 27 decembrie, în intervalul orar 12:00 – 15:00, pentru trei județe din România. Meteorologii mai anunță că vremea se va răci în următoarele trei zile, dar România va fi din nou tranzitată de un val de aer cald la sfârșit de an.

Update: Din ziua de joi, de la orele 22:00, până duminică la orele 22:00, vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 45-50 de km/h și de 60-70 km/h la munte. În zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei și Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile șise va depune un strat de zăpadă.

ANM a emis Cod galben de ninsoare slabă viscolită și zăpadă spulberată

Vineri, 27 decembrie 2019, în intervalul orar 12:00 – 15:00, este Cod galben de ninsoare slabă viscolită și zăpadă spulberată care reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Avertizarea de tip nowcasting este valabilă pentru următoarele județe:

  • Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1.800 metri
  • Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1.800 metri
  • Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1.800 metri

„Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore”, informează ANM.

Meteorologii anunță că în următoarele trei zile vremea se va răci în toată țara și va ninge, însă un nou val de aer cald se va apropia de România la sfârșit de an.

„Sâmbătă, duminică şi chiar luni, temperaturile vor continua să scadă, astfel încât în jumătatea de nord a teritoriului vom vorbi, în general, de temperaturi maxime uşor negative, minus două – zero grade, iar în jumătatea sudică temperaturile ce vor situa în jurul celor caracteristice acestei date, 2, 3, cel mult 4 grade”, a declarat meteorologul Alina Șerban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI