Prognoza meteo pentru două săptămâni, 24 iunie – 7 iulie. Cât de agresivă poate fi canicula vara aceasta

Prognoza meteo pentru două săptămâni, 24 iunie – 7 iulie. Cât de agresivă poate fi canicula vara aceasta
Prognoza meteo pentru 24 iunie - 7 iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 24 iunie – 7 iulie pentru toate regiunile țării. Urmează o perioadă cu temperaturi ridicate, dar se vor semnala episoadele de instabilitate atmosferică. În orice moment poate fi emisă o avertizare de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină.

Prognoza meteo pentru 24 iunie – 7 iulie. Vreme caldă în toată țara

În Banat, vremea se va încălzi până pe 27 iunie, iar temperaturile vor ajunge la 34 de grade Celsius. Va urma o răcorire, cu valori maxime de 28 de grade, după care se va încălzi din nou și vor fi între 30 și 32 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în primele și ultimele zile de prognoză.

În Crișana, vremea va fi călduroasă până pe 27 iunie, cu 34 de grade Celsius, apoi vor urma câteva zile cu 27…28 de grade. În a doua sătpămână de prognoză, temperaturile vor crește din nou, până la 30 de grade. Instabilitatea atmosferică va avea aceeași evoluție ca și în cazul prognozei pentru Banat.

În Transilvania, temperaturile vor ajunge la 33 de grade Celsius în primele zile, apoi vor coborî chiar și cu 8 grade, pentru ca la finalul intervalului să ajungă la 30 de grade. În primle zile de prognoză și după 1 iulie se ma vanifesta instabilitatea atmosferică.

În Maramureș, temperaturile vor urca până la 33 de grade în primele zile, apoi vor scădea cu 6 grade. În a doua săptămână de prognoză vor fi 29 de grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi.

În Moldova se vor înregistra 33 de grade Celsius până pe 27 iunie, apoi vremea se va răcori, până la 24 de grade. Ulterior, va crește până la 30 de grade. La începutul și sfârșitul intervalului se va manifesta instabilitatea atmosferică.

În Dobroga vor fi 31 de grade în primele zile de prognoză, 25…26 de grade ulterior, iar pe final vor fi 30 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai mare la începutul intervalului.

În Muntenia vor fi 33 de grade în primele zile, 28 de grade ulterior, după care valorile termice vor ajunge la 32 de grade. În primele zile ale intervalului, în jurul datei de 28 iunie și din nou spre sfârșitul intervalului se va semnala instabilitatea atmosferică.

În Oltenia, până pe 27 iunie mercurul va urca în termometre până la 33 de grade, apoi vor urma câteva zile cu 28 de grade, urmând ca temperatura să urce din nou spre 32 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta în primele și în ultimele zile de prognoză și doar pe suprafețe mici în rest.

La munte vor fi 22 de grade Celsius până pe 27 iunie, după care vor scădea până spre 16 grade la începutul lui iulie și vor urca ulterior până spre 30 de grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI