20 iun. 2019 | 11:18

Prognoza meteo joi, 20 iunie: ANM a emis cod galben de vijelii și grindină pentru aproape toată țara

Știri generale
Prognoza meteo joi, 20 iunie: ANM a emis cod galben de vijelii și grindină pentru aproape toată țara
ANM a emis cod galben de vijelii și grindină pentru aproape toată țara

Prognoza meteo joi, 20 iunie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi în continuare ridicat. Temperaturile vor urca până la 32 de grade Celsius, însă se vor semnala vijelii, ploi torențiale și căderi de grindină.

UPDATE – ANM a emis cod galben de vijelii și grindină pentru intervalul 20 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 23:00.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova, în vestul Dobrogei și local în Muntenia și Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, anunță meteorologii.


Prognoza meteo joi, 20 iunie

În Capitală, valorile termice vor fi cuprinse între 30 și 32 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 18…19 grade Celsius. După-amiaza și seara este posibil să apară ploile torențiale și vijeliile.

Chiar dacă vremea se va menține călduroasă în majoritatea regiunilor, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele montane şi submontane dar și local în estul, sud-estul şi în nord-vestul ţării. După-amiaza și seara vor fi înnorări accentuate, ploi cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Acestea pot lua aspect de vijelii și este posibil să cadă grindina.

Maxime se vor încadra între 26 şi 33 de grade Celsius, iar minimele între 12 și 24 de grade Celsius.

Informare meteo

ANM a emis o informare meteorologică de manifestări de instabilitate atmosferică, valabilă până vineri seara, la ora 23:00.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, informează meteorologii.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro