Prognoză meteo pentru București. Ce fenomene extreme vor lovi Capitala până joi

Prognoză meteo pentru București. Ce fenomene extreme vor lovi Capitala până joi. Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, 18 mai, o prognoză specială pentru București. Astfel, meteorologii anunță instabilitate atmosferică accentuată până joi, 21 mai.

Prognoză meteo pentru București. Ce fenomene extreme vor lovi Capitala până joi

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea se strică și în București. Astfel, începând din a doua parte a nopții de luni spre marți, 18-19 mai vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

Aceasta se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, precum și intensificări de scurtă durată ale vântului și posibile vijelii. În plus, meteorologii au anunțat că este posibil ca în București să cadă și grindină.

Prognoză meteo pentru București. Ce fenomene extreme vor lovi Capitala până joi
Prognoză meteo pentru București. Ce fenomene extreme vor lovi Capitala până joi. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sunt așteptate ploi bogate cantitativ

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense cu precădere miercuri, 20 mai și în noaptea de miercuri spre joi, 20-21 mai, când în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă înregistrate vor fi însemnate.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar mai ales în cursul zilei de miercuri, 20 mai și în noaptea de miercuri spre joi 20- 21 mai, pe arii restrânse 35-40 l/mp.

Vremea va fi la fel și în țară

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea se strică și în țară. Astfel, meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată. Meteorologii informează că vremea va fi urâtă începând cu 18 mai, ora 22:00 până pe 21 mai, orele 9:00.

Potrivit prognozei meteorologilor, în intervalul anunțat, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în regiunile sud-vestice, sudice şi centrale, precum şi în zonele de munte din țară.

Pe arii restrânse, vijelii și grindină

Instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta prin ploi ce vor avea şi caracter torenţial. De asemenea, meteorologii au anunțat, în intervalul menționat, că aversele  vor fi însoțite frecvent de descărcări electrice, precum și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse din țară meteorologii au anunțat că pe arii restrânse se vor semnala vijelii şi căderi de grindină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI