Cum va fi vremea în ultimele zile ale anului 2019. Ce spun meteorologii despre ninsori

Cum va fi vremea în ultimele zile ale anului 2019. Ce spun meteorologii despre ninsori
Cum va fi vremea în ultimele zile ale anului 2019

Sfârșitul anului 2019 se apropie cu pași repezi. Cum va fi vremea în ultimele zile? Românii așteaptă ninsori, dar ce spun meteorologii despre asta?

Cum va fi vremea în ultimele zile ale anului 2019?

Specialiștii meteo anunță că vremea se răcește în ultimele zile ale anului 2019 în toată țara. Temperaturile se vor apropia, treptat, de cele normale pentru perioada în care ne aflăm. În multe zone sunt așteptate lapoviță și ninsoare. Iarna își va intra în drepturi dat fiind că, din informațiile meteorologilor, un val de aer rece va pătrunde în România din sud-vestul Europei. Ultima zi cu temperaturi mai ridicate decât media perioadei este vineri, urmând ca până duminică să ne scoatem mănușile din dulap.

Cum va fi vremea în ultimele zile ale anului 2019. Ce spun meteorologii despre ninsori
De vineri, iarna își intră, treptat, în drepturi

Pentru ultima zi plină de soare cu dinți sunt prognozate temperaturi maxime de 1-2 grade Celsius în dealurile vestice și în estul Transilvaniei, iar în sudul țării vor fi chiar și 9 grade Celsius. De sâmbătă, 28 decembrie, vremea se schimbă și temperaturile din termometre vor arăta cu până la zece grade Celsius mai puțin. Mai clar, nu vor depăși pragul de 0 grade în centrul țării și în nord-est. Numai în zona de sud, temperaturile vor rămâne mai ridicate, anunțându-se maxime de șapte grade Celsius.

Ne așteaptă ninsori în mare parte din țară

„Duminică vor fi maxime negative. Minus 3, minus 2 în nordul Moldovei, 5-6 grade în Oltenia și zona litoralului. Temporar vom avea parte și de precipitații, la început amestecate, ploi, lapoviță și ninsori, dar undeva în weekend vor predomina ninsorile la început în jumătate de nord și duminică o să apară în est și sud-est”, a informat Mihai Timu, meteorolog de serviciul al ANM, pentru Libertatea.

Meteorologii susțin că ne așteaptă ninsori în mare parte din țară. De vineri, în jumătate de nord a țării, cerul va fi noros și va ninge în centrul teritoriului, îndeosebi în zona montană.

”Va ninge în mare parte din țară. Precipitațiile coboară din nord treptat, nord-centru și se lasă spre sud-est. Mai ferită este zona Olteniei”, a completat specialistul meteo.

Va ninge de Revelion?

Conform ANM, în zona Olteniei, în weekend, maximele vor ajunge la 4-5 grade Celsius în prima parte a zilei, iar minimele se vor situa în jurul valorii de minus 2…3 grade Celsius. Însă, de Revelion sunt șanse mici să ningă. Pentru Noaptea dintre Ani sunt așteptate -8 grade Celsius în estul Transilvaniei și în jur de 0 grade în sud, minus 3 – minus 1 la București, de altfel, temperaturi normale pentru finalul lunii decembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI