Prognoza meteo miercuri, 1 iulie. Cum va fi vremea în toată țara

Prognoza meteo miercuri, 1 iulie. Cum va fi vremea în toată țara

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au făcut prognoza pentru ziua de miercuri, 1 iulie. Potrivit prognozei, ziua va fi una călduroasă în cea mai mare parte a țării, astfel încât meteorologii au emis o informare meteo de caniculă.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de miercuri, 1 iulie. Cum va fi vremea în toată România

Meteorologii au anunțat pentru noaptea de marți spre miercuri, 30 iunie-1 iulie, ploi la munte și în estul țării, iar temperaturile minime se vor situa între 8 grade Celsius în depresiuni și 24 grade Celsius pe litoral.

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, miercuri, 1 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. Astfel, până la orele 18:00, va fi în vigoare o informare meteo de caniculă în sud, sud-est și vest, când în zonele de câmpie, disconfortul termic va fi unul accentuat.

Prognoza meteo miercuri, 1 iulie. Cum va fi vremea în toată țara
Prognoza meteo miercuri, 1 iulie. Cum va fi vremea în toată țara

Meteorologii anunță caniculă în sudul României

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 grade Celsius în depresiuni și 36 grade Celsius. Temperaturile mari vor fi valabile pentru regiunile sudice ale României.

În general, vremea se anunță una călduroasă în majoritatea regiunilor țării, local caniculară în regiunile sudice. De asemenea, disconfortul termic se va menține foarte accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi, local, în Lunca Dunării, dar și în Câmpia Română.

Cum va fi vremea în București

Prognoza meteo mai arată că cerul va fi variabil și doar izolat, în a doua parte a zilei și la începutul nopții, mai ales în zonele de munte, se vor semnala ploi însoțite de dese descărcări electrice.

În București, noaptea de 30 iunie-01 iulie, cerul va fi variabil, cu vânt slab și moderat. Temperaturile minime vor înregistra 17-20 de grade Celsius. De asemenea, ziua de miercuri, 1 iulie, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat. Temperatura maximă prognozată de meteorologi pentru București este de 35 de grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI