Rețete ușoare, pe timp de caniculă. Ce să gătești rapid când este cald afară

Rețete ușoare, pe timp de caniculă. Ce să gătești rapid când este cald afară

Pofta de mâncare scade semnificativ în zilele în care temperaturile cresc peste limită. Nu mai suntem tentați să mâncăm la fel de mult ca în perioadele reci ale anului, dar, chiar dacă apetitul este redus, în continuare trebuie să ne hrănim corespunzător. Ai mai jos câteva idei de mâncăruri și alimente pe care le putem consuma și care ne ajută să ținem piept zilelor călduroase.

Mâncarea pe timp de caniculă. Rețete ușoare, cu timp de preparare minim

Ouă fierte

Ouăle fierte, apoi răcite, sunt ideal de consumat atunci când este foarte cald, reprezentând o sursă importantă de proteine.

Smoothie

Este cea mai simplă metodă de a oferi organismului o varietate de vitamine și minerale. Mai mult, aceste sucuri sunt ideale pentru a ne răcori.

Mâncăruri picante

Mâncărurile picante sunt și ele bune atunci când temperaturile sunt ridicate, dat fiind că ajută la transpirația corpului. De fapt, este metoda prin care acesta își menține un nivel optim din punct de vedere al căldurii.

Pachețele de primăvară

Pachețelele de primăvară se fac ușor și sunt potrivite pentru zilele în care nu vrei să stai prea mult timp în bucătărie. În plus, adaugi o sursă de proteină, lucru perfect cu fiecare ocazie.

Mâncăruri bogate în cereale

Mâncărurile bogate în cereale sunt de asemenea bune în perioada călduroasă a anului, deoarece oferă corpului un aport de calciu și magneziu. Tocmai de aceea, pâinea cu cereale este indicată pentru vară, la fel ca și berea, însă consumată cu moderație și la o temperatură adecvată. Chiar dacă tentația este mare, produsele alimentare reci, în general înghețata sau băuturile cu gheață, trebuie evitate. Motivul este legat de reacția pe care corpul o are la produsele reci. Mai clar, în contact cu diverse organe, aceste alimente pot genera o stare de șoc, așa încât corpul nu se va mai putea răci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI