Prognoza meteo marți, 24 martie 2020. Frig și ninsori. Când se schimbă vremea

Prognoza meteo marți, 24 martie 2020. Frig și ninsori. Când se schimbă vremea
Prognoza meteo azi, 24 martie 2020

Marți, vom avea ninsori mai mult către jumătatea sudică a țării, deși în prima partea a zilei ele își vor face apariția și în nord. Cantitățile de apă se anunță însemnate îndeosebi în nordul Olteniei, unde se va deoune un strat nou de zăpadă până la 20-25 cm.

Prognoza meteo marți, 24 martie 2020. Frig și ninsori

Vântul va sufla tare la munte și în sud-est, spulberând în continuare zăpada depusă, în timp ce în restul regiunilor vântul va fi mai slab, cel mult slab până la moderat. Temperaturile maxme se vor situa în general între -2 și 3 grade C în estul Transilvaniei, 1-6 grade în vestul Transilvaniei și Maramureș, 3-8 grade în Banat și Crișana, -1 – 8 grade în Oltenia și Vestul Munteniei și 2-7 grade în estul Munteniei, Dobrogea și Moldova. Dacă în București, sâmbătă a urcat temperatura până la o valoare aproape de vară, de 24 grade C, marți maxima va fi cu 24-25 de grade mai mică și se va situa în jurul pragului de îngheț.

Când se va schima vremea

Începând de marți și până miercuri dimineața, vremea, așadar, se va menține închisă și deosebit de rece, Va continua să ningă în cursul zilei, așadar va crește probabilitatea ca stratul de zăpadă total depus să depășească 8…10 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze de  50…65 km/h, viscolind ninsoarea. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

ANM a emis o informare meteorologică de vreme rea până pe data de 25 martie. Astfel că, în intervalul menționat, vremea se va răci în toată țara, iar aria precipitațiilor va cuprinde toată România. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile. Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării.  Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar se anunță viscol.

Vremea se va schimba însă de joi, 26 martie 2020, când temperaturile încep din nou să crească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI