Prognoza meteo ANM pentru vineri, 20 martie. Ce spun specialiștii

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 20 martie. Ce spun specialiștii
Prognoza meteo ANM pentru vineri, 20 martie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Cum va fi vremea azi, 20 martie, pe tot teritoriul României? Ce spun meteorologii pentru ultima zi a săptămânii și cum va fi în weekend?

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 20 martie

Meteorologii anunță că vremea pentru astăzi va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în care ne aflăm. Ne așteaptă temperaturi în creștere în cea mai mare parte a României, mercurul din termometre ajungând chiar până la 21 de grade Celsius în Oltenia. Maximele se încadrează între 13 și 21 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 1 și 10 grade Celsius. Cerul va fi în mare parte variabil, alături de înnorări temporare în nordul, centrul și estul țării, în special noaptea. La altitudini mari, în zona de nord a Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și insoare, iar vântul va fi slab și moderat.

„Temperatura maximă absolută a lunii martie în România este 32,8ºC, consemnată la Odobeşti, în 30 martie 1952. De altfel, sfârşitul lunii martie 1952 a fost foarte cald, în aceeaşi zi de 30 martie, înregistrându-se maxime absolute pe ţară de peste 25,0ºC (31,2ºC la Medgidia; 30,6ºC la Sibiu; 30,5ºC la Griviţa; 30,4ºC la Constanţa; 30,1ºC la Cernavodă; 29,9ºC la Focşani şi Boiţa). La Bucureşti, maxima absolută este de 29,0ºC, înregistrată la staţia meteorologică BucureştiBăneasa, în data de 30 martie 1947. În aceeaşi zi, la staţia meteorologică Bucureşti-Filaret s-au înregistrat 28,8ºC”
Administrația Națională de Meteorologie

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 20 martie
Prognoza meteo ANM pentru vineri, 20 martie

Vreme București  – 20- 22 martie

Vineri, 20 martie
Maxima zilei de vineri este de 20 martie, alături de un cer parțial însorit. Vânturi vin din zona de nord-nord-est cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h. Minima nopții este de doar 5 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de sud a României cu 6 km/h și cu rafale de 11 km/h.

Sâmbătă – 21 martie
Maxima zilei de sâmbătă va fi de 22 de grade Celsius, alături de un cer predominant noros. Vânturi vin din zona de sud-sud-vest cu 7 km/h și cu rafale de 15 km/h. Minima serii va fi de 6 grade Celsius, alături de un cer parțial spre predominant noros. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 13 km/h și cu rafale de 22 de km/h.

Duminică – 22 martie
Maxima zilei de duminică va fi de doar 9 grade Celsius, alături de un val de frig. Vânturi vin din zona de nord-est cu 22 de km/h și cu rafale de 37 de km/h. Minima serii va fi de doar -2 grade Celsius, alături de ninsori. Vânturi vin din zona de nord-est cu 22 de km/h și cu rafale de 35 de km/h.

Urmăriți Playtech.ro și pe