Prognoza meteo joi, 26 martie 2020. Cât cresc temperaturile

Prognoza meteo joi, 26 martie 2020. Cât cresc temperaturile
Prognoza meteo joi, 26 martie 2020

După episoadele de iarnă adevărată, din intrevalul 23-25 martie 2020, iată că vremea începe să se încălzească ușor, dar vântul continuă să sufle cu putere mai ales în zonele de munte.

Prognoza meteo joi, 26 martie 2020. Cât cresc temperaturile

Ninsorile vor mai fi prezente doar pe alocuri, la altitudini mari, în rest pot apărea ploi slabe. Nu vor fi mai mult de cinci grade C la munte. Rafalele de vânt vor depăși 80 km/h, respectiv 90…110 în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, spulberând puternic zăpada.

Ca și temperaturi, avem valori minime care pornesc de la -9 grade Celsius, în estul Transilvaniei, şi ajung la 5 grade Celsius pe litoral, scrie Mediafax. Maximele termice vor fi cuprinse între 5 și 16 grade C, indică specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.

În București, temperaturile vor crește până la 2 grade C. Vor fi rafale de vânt, iar spre amiază va soarele va ieși din nori. Maxima termică prognozată va fi de 13 grade.

Avertizări meteorologice 26 martie 2020

În nord-estul Munteniei și pe litoral, temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55…80 km/h. La munte, zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea redusă. Menționăm că vremea se va menține deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

E cod portocaliu de intensificări ale vântului în zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj. De asemenea, în zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 80…110 km/h, spulberând puternic zăpada.

E cod portocaliu de intensificări ale vântului în zona montană. Aici, temporar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 70…90 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității, în special la altitudini mari.

E cod galbem de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei și zona litoralului. În cursul zilei de astăzi, în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei și pe litoral rafalele vântului vor atinge temporar 55… 70 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI