Prognoza meteo miercuri, 19 iunie. Cod galben de vijelii și grindină pentru Capitală și 35 de județe

Prognoza meteo miercuri, 19 iunie. Cod galben de vijelii și grindină pentru Capitală și 35 de județe
Cod galben de vijelii și grindină pentru Capitală și 35 de județe

Prognoza meteo miercuri, 19 iunie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea va contiuna să fie călduroasă în zonele de câmpie. Indicele de disconfort termic va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 26 și 32 de grade.

UPDATE – ANM a emis Cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. Interval: 19 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, informează meteorologii.


Prognoza meteo miercuri, 19 iunie

Vremea caldă se va menține și în cursul zilei de miercuri, mai ales în zonele de câmpie. Chiar dacă nu va mai ploua la fel de abundent ca în ultima perioadă, riscul de inundații se va menține ridicat pe Dunăre, dar și pe râurile din Transilvania, Moldova şi Oltenia.

Noaptea, este posibil să plouă în Moldova, Muntenia şi Oltenia dar și în Transilvania (în zonele de deal și de munte). Vântul va avea unele intensificări și sunt posibile descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade Celsius.

În București, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Este posibil să plouă după-amiaza și seara. Vor fi averse, tunete și fulgere, dar și posibile căderi de grindină. Mercurul din termometre va urca până la 32 de grade Celsius. Minimele se vor încadra între 18 și 20 de grade.

Cerul va fi variabil și mai mult senin pe litoral, iar valorile termice vor atinge 30 de grade Celsius. Noaptea, se vor înregistra 20 de grade.

Informare meteo

Este în vigoare o avertizare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică, valabilă până pe 20 iunie, la ora 23:00. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp”, informează ANM.