Prognoza meteo februarie – martie. Meteorologii au făcut anunțul despre luna lui Mărțișor

Prognoza meteo februarie – martie. Meteorologii au făcut anunțul despre luna lui Mărțișor
Meteo pentru februarie - martie. Ce anunță specialiștii?

Specialiștii meteo anunță cum va fi vremea în perioada următoare. Care sunt detaliile pentru perioada februarie – martie? Urmează să ne bucurăm sau nu de temperaturi mai ridicate în luna lui Mărțișor?

Prognoza meteo pentru februarie – martie. Anunțul specialiștilor ANM

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteolorologie au anunțat cum va fi vremea în cursul săptămânii viitoare. Aceștia indică faptul că urmează să fie mai rece decât de obicei în special în prima săptămână din luna Martie.

  • Săptămâna 15 – 22 februarie

Valorile termice urmează să fie mai coborâte decât în mod normal în acest interval în jumătatea estică a țării, dar mai ales la extremitatea de nord-est. În rest, temperaturile vor fi mai apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pulviometric va fi deficitar în toate regiunile, mai cu seamă în cele de sud-vest.

  • Săptămâna 22 februarie – 1 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru perioada în cauză la nivelul întregului teritoriu, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în zona de sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, în special în zonele montane din vestul teritoriului.

  • Săptămâna 1 – 8 martie

Temperatura medie a aerului urmează să aibă valori ușor mai coborâte decât normalul perioadei, lucru care va fi valabil în cea mai mare parte a țării. Regimul pulviometric care este estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru perioada în cauză.

  • Săptămâna 8 – 15

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul, iar cantități de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice. În rest, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

COD GALBEN: „Valabil de la : 16-02-2021 ora 12:30 până la : 16-02-2021 ora 15:30 In zona : Județul Tulcea: zona de litoral; Se vor semnala : – intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși, 55 – 65 km/h”, arată specialiștii.

Detalii vreme Banat și Muntenia

Vreme Banat – „În a doua săptămână, însă, se va răci, astfel încât valorile maxime vor fi între 2 și 6 grade Celsius, iar cele minime între -6 și -2 grade. Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a doua”

Vreme Muntenia – „Valorile termice diurne vor fi în creștere până pe 5 februarie, când media maximelor va atinge 13 – 15 grade, apoi vor scădea, astfel că spre sfârșitul intervalului aceasta nu va mai depăși 4 – 6 grade. Temperaturile minime vor fi, în prima săptămână, de 2 – 4 grade, dar vor scădea apoi, iar în ultimele zile din intrval vor fi sub -5 – 4 grade”, arată hotnews.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI