10 feb. 2021 | 16:49

Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea complet în România, din nou iarnă în weekend

Știri generale
Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea complet în România, din nou iarnă în weekend
Alertă meteo. Vreme ANM: iarna revine în România

Până la mijlocul săptămânii rămânem cu atmosfera de primăvară în majoritatea regiunilor. De joi încolo, vreme se răcește simțitor, iar la începutul weekendului devine deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. În Europa deja găsim vreme închisă aproape peste tot. În ținuturile sudice o să plouă abundent și se face cald pentru o scurtă perioadă de timp. În jumătatea de nord vor predomina ninsorilor, iar în nord-est va fi ger chiar și pe timpul zilei. Veștile vor fi similare și pentru România, începând cu acest weekend. când meteorologii de la ANM anunță cod galben de frig, polei, ninsori și vânt puternic în toată țara.

Alertă meteo – iarna se întoarce. ANM:  vremea se schimbă în România din weekend

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis două atenționări de vreme severă. Azi a intrat în vigoare unul dintre ele; un cod galben de cantități însemnate de apă, polei și vânt intens în vest și nord-vest. Mâine, toată țara va fi sub cod galben de frig, ninsori viscolite și polei.

Va ninge la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în tot teritoriul, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80km/h, îndeosebi în sud-vest, centru, est și sud-est.

Vântul își va face simțită prezența și la munte, unde va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h. În zona înaltă va depăși 100…120km/h. Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă în special pe timpul nopții și dimineții, iar vântul va mai avea intensificări.

Vremea pentru joi și vineri, 11-12 februarie

Ploile de miercuri se vor transforma joi în nisori abundente și vremea va deveni foarte neplăcută. O masă de aer rece acoperă jumătatea de nord a continentului, așa că din 11 februarie aerul se extinde în centrul, estul și în sud-estul Europei și va afecta și zona țării noastre.

Temperaturile vor scădea simțitor de la o zi la alta, iar nopțile se anunță geroase. Tot joi, temperaturile ajung la normal în ținutile nordice, dar în restul zonelor vom avea încă frânturi din primăvară. Noaptea se răcește, iar în vest, nord și centru va fi ger. Ploile apar în jumătatea de vest, dar seara și noaptea se vor transforma în ninsori. Vântul se întețește în toate zonele, iar la munte se anunță viscol.

Vineri, vremea devine deosebit de rece peste tot. În nord-vest, nord și centru o să ningă pe spații mici, iar vântul rămâne activ în toate regiunile. La munte va fi iarăși viscol, iar noaptea se anunță geroasă în cea mai mare parte a țării.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Capital.ro
Orașul în care se va deschide cel mai mare obiectiv industrial din România. Investiția se ridică la 1,4 miliarde de euro
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
PENSIILE vor fi DUBLATE. 150.000 de ROMÂNI vor BENEFICIA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro