Prognoza meteo, duminică, 8 martie. Ce se întâmplă cu vremea în țară

Prognoza meteo, duminică, 29 martie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 8 martie. Ce se întâmplă cu vremea în țară?

Prognoza meteo, duminică, 8 martie

Potrivit informațiilor oferite de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), ziua de 8 martie va fi marcată în acest an de precipitații în majoritatea țării. Sunt anunțate averse pentru sudul, estul și centrul țării. Cerul va fi noros și temporar vor exista precipitații sub formă de ploaie.

Prognoza meteo, duminică, 8 martie. Ce se întâmplă cu vremea în țară
Starea vremii la ora 7:00

Atât seara, cât și pe parcursul nopții, în Transilvania, dar și în zonele deluroase, ori în nordul Moldovei, alături de Maramureș, vor fi semnalate, trecător, fenomene de lapoviță și ninsoase. Maximele zilei vor fi cuprinse între 4-17 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -3 grade Celsius, în estul Transilvaniei, și 7 grade, pe litoral.

Vremea în București

Bucureștenii vor găsi în termometre 17 grade Celsius la mijlocul zilei, temperatură care va fi diminuată de ploi, procentul de precipitații de astăzi fiind de 60%. Probabilitatea de furtuni cu descărcări electrice este de 20%, iar vântul va sufla cu o putere de 9 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 15 kilometri pe oră.

A doua parte a zilei aduce câteva averse, probabilitatea de precipitații fiind de 60%, iar cea de furtuni cu descărcări electrice de 20%. Temperatura regăsită pe seară în termometre este de 9 grade Celsius, ce se va simți cu un grad mai puțin, iar vântul va sufla cu o putere de 7 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 13 kilometri pe oră.

Vremea 9 martie

În general, vremea va fi închisă. Va ploua local în regiunile sudice, estice și centrale și izolat în rest, iar la munte precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare pe creste, iar la altitudini mai mici mixte. Maximele vor fi cuprinse între 7 și 14 grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între 1 și 9 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI